De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 april 2017.

Economiezaterdag, 15 april 2017

Goed werkgeverschap telt niet meer in taxibranche

Kootstertille Door de opzet van de aanbesteding van taxivervoer in Noordoost-Fryslân wordt oud personeel straks massaal ingeruild voor goedkopere werknemers. Dat stelt ondernemer Rienk Waaksma. Hij hoopt dat de politiek ingrijpt en dit - en mogelijk een golf faillissementen - voorkomt.

Regiozaterdag, 15 april 2017

Zeven Friese molens uit voorzorg stilgezet

Leeuwarden - Zeven Friese molens zijn uit voorzorg stilgezet omdat er een kans bestaat dat de wieken losschieten. De voorzorgsmaatregel is genomen op advies van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE).

Regiozaterdag, 15 april 2017

NAM betaalde zes ton aan Friese overheden

Leeuwarden - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft vorig jaar voor ruim 620.000 euro uitgekeerd aan Friese overheden om schade door bodemdaling te vergoeden, of te voorkomen. Dat blijkt uit het verslag 2016 van de commissie bodemdaling aardgaswinning Fryslân. Het gaat daarbij om de betaling na claims die werden ingediend in 2016, maar ook in jaren daarvoor. De commissie beslist over schadeclaims, als een indiener denkt dat die schade door aardgaswinning komt.

Regiozaterdag, 15 april 2017

De Slachtemarathon laat bij speciale editie de tradities los

Kûbaard - De extra editie van de Slachtemarathon in 2018 wordt een tweedaags evenement. De route gaat niet over de Slachtedijk, maar door de dorpen. Vanaf september kunnen liefhebbers zich inschrijven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties