De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 mei 2012.

Cultuurdinsdag, 15 mei 2012

Polsbandje is nieuw toegangsbewijs voor Oerol

Terschelling | Het Oerol-festival op Terschelling voert dit jaar polsbandjes in als toegangsbewijs voor het festival. Hiermee komt het vertrouwde paspoort, dat in 1995 werd ingevoerd, te vervallen. Het paspoort gaf onder meer toegang tot festivalterrein Westerkeyn en was nodig om tickets voor voorstellingen te kunnen kopen. Het entreebandje krijgt deze functie nu.

Cultuurdinsdag, 15 mei 2012

Brassbands marcheren niet meer op Surventofestival

Surhuisterveen | Brassbands marcheren voortaan niet meer op Surventobrass in Surhuisterveen. Voor het middagprogramma van het concours bestaat zo weinig belangstelling dat het onderdeel na drie jaar is geschrapt.

Economiedinsdag, 15 mei 2012

Nederlandse uitvoer stijgt bij krimpende economie

Den Haag | De Nederlandse economie zit nog steeds in een recessie. Vooral door kleinere investeringen was er in het eerste kwartaal een krimp van 1,1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het binnenlands product lag 0,2 procent lager dan de laatste drie maanden van 2011. De export was een lichtpunt met een groei van 3,8 procent.

Economiedinsdag, 15 mei 2012

Oranjewoud neemt werk Rasenberg over

Heerenveen | Dochterbedrijf Strukton Civiel van ingenieursbureau Oranjewoud wil de infra-activiteiten van collega Rasenberg overnemen. Daartoe hebben beide bedrijven een intentieverklaring getekend. Binnen enkele maanden moet de overname rond zijn.

Hoofdartikeldinsdag, 15 mei 2012

Het CDA en de moed om te vernieuwen

Het CDA staat midden in de publieke belangstelling vanwege de lijsttrekkersverkiezingen. De strijd lijkt steeds meer te gaan tussen de oudgediende Van Haersma Buma en de nieuwkomer Mona Keijzer. De eerste heeft last van zijn beslissingen in het verleden, met name de overtuigde houding ten aanzien van de samenwerking met de PVV. De tweede draagt de last van het bewijs: kan een wethouder zonder enige landelijke ervaring zich redden in de slangenkuil van het Haagse?

Regiodinsdag, 15 mei 2012

Leeuwarders ruilen hun onverkochte huis

Leeuwarden | Anderhalf jaar nadat het huis te koop werd gezet, begon de tijd behoorlijk te dringen voor Sabine en Chris Korsten. Er kwam gezinsuitbreiding en voor de baby was geen plek in het kleine huisje aan de Bisschopslaan. ,,Ik was behoorlijk wanhopig”, vertelt Sabine. Woningruil bracht uitkomst.

Regiodinsdag, 15 mei 2012

Aantal Friese zwerfjongeren blijft toenemen

Leeuwarden | Meer zwerfjongeren kloppen aan voor hulp bij de Friese maatschappelijke opvang Zienn. Ook vragen steeds meer gezinnen om ondersteuning, bij bijvoorbeeld schulden. Dat blijkt uit het jaarverslag van de hulpverleningsinstantie in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 15 mei 2012

Basisscholen in Heerenveen onder één dak

Heerenveen | Diverse basisscholen in de gemeente Heerenveen moeten op termijn locaties delen. Burgemeester en wethouders willen daarmee voorkomen dat klaslokalen leegstaan. Cbs De Akker, obs De Letterbeam en obs De Commandereije in Heerenveen krijgen als eerste een gezamenlijke locatie, uiterlijk in 2014. In de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa), die de gemeente zo’n zes miljoen euro kost, moet ook vv Heerenveense Boys nieuwe kleedkamers en een kantine krijgen.

Regiodinsdag, 15 mei 2012

Bij weven hoef je even niet te piekeren

Drachten | ,,Toen ik de uitnodiging kreeg om de Week van het Weven te openen, was mijn eerste gedachte: oh, weven bestaat dus nog”, bekende wethouder Nieske Ketelaar van Smallingerland gistermiddag bij de opening van het Friese deel van de Week van het Weven, in het atelier-aan-huis van Maaike Buisman aan de Sydwende in Drachten.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 mei 2012

Katholieke Kerk regelt overstap voor ‘Aussies’

Canberra | Australië krijgt vanaf juni een ordinariaat die de overstap regelt van ontevreden anglicanen naar de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft de rooms-katholieke bisschoppenconferentie in Australië bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 mei 2012

De geest moest terug in de katholieke fles

De vernieuwing in de Rooms-Katholieke Kerk in de jaren vijftig/zestig heeft niet de verwachte opleving gebracht. De gevraagde nieuwe persoonlijke betrokkenheid van katholieken was voor velen een brug te ver.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 mei 2012

Kijkje in keuken missionaire kerk

Utrecht | Hoe kun je als kerk missionair worden? Kerkenraadsleden kunnen op zaterdag 6 oktober ideeën opdoen in 26 missionaire gemeenten in Nederland. Van Fryslân tot Zierikzee zetten de kerken hun deuren open speciaal voor kerkenraden.

Sportdinsdag, 15 mei 2012

Eerste Cambuur-trainer Jan Bens (91) overleden

Rotterdam | Voormalig Cambuur-trainer Jan Bens is zaterdag in zijn woonplaats Rotterdam op 91-jarige leeftijd overleden. De geboren Rotterdammer was de eerste trainer van de in 1964 opgerichte Leeuwarder club. Hij verwierf daarnaast bekendheid als bokstrainer van Lolle van Houten en was tevens de oudste nog levende voetballer die ooit in het eerste elftal van Feyenoord heeft gespeeld.

Sportdinsdag, 15 mei 2012

De Jong: Cambuur moet snel met Türk praten

Leeuwarden | Wat Henk de Jong betreft, gaat SC Cambuur zo snel mogelijk om de tafel met Oguzhan Türk.

Sportdinsdag, 15 mei 2012

Cambuur komt met herziene versie van logo

Leeuwarden | SC Cambuur zal binnenkort met een herziene versie komen van het veelbesproken nieuwe logo.

Sportdinsdag, 15 mei 2012

Wopke de Vegt verruilt het ijs voor de sneeuw

Beetsterzwaag | Wopke de Vegt is met onmiddellijke ingang opgestapt bij de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB).

Sportdinsdag, 15 mei 2012

Beloftes Heerenveen verliezen van kampioen

Enschede | Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft de competitie in de reserve eredivisie gisteravond afgesloten met een 4-1 nederlaag tegen kampioen FC Twente. Ernesto Seymonson scoorde vijf minuten voor tijd de Friese eretreffer.

Sportdinsdag, 15 mei 2012

David Millar: Koersen in het duister, doping in het licht

,,Of het mogelijk is om zonder epo belangrijke wedstrijden te winnen?” Een lange aarzeling. “Ehhh: nou dat zou wel kunnen. Bij eendaagse wedstrijden, ja, dat kan volgens mij wel.” De Tour de France dan? ,,Uitgesloten.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties