De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 15 juli 2004.

Bijschriftdonderdag, 15 juli 2004

Je bent meer dan je denkt

Als het weer beter zou zijn en je zit buiten in de tuin of op je balkon, kan op een warme zomeravond je een gevoel van nietigheid bevangen als je je realiseert hoeveel lichtjaren de pinkelende sterren van je verwijderd zijn.

Economiedonderdag, 15 juli 2004

Sociaal plan voor werknemers Dumeco

Boxtel – Bonden en directie van vleeswerkingsbedrijf Dumeco zijn het eens geworden over een sociaal plan. Dat maakte vakbond FNV vandaag bekend. Bij de geplande reorganisatie van Dumeco staan vierhonderd banen op de tocht.

Economiedonderdag, 15 juli 2004

Suikerindustrie wacht pijnlijke sanering

Brussel - De minimumprijzen voor suikerbietentelers gaan met ruim een derde onderuit. Dat is een gevolg van de Europese steun die met een derde wordt verlaagd. Dat staat in de voorstellen van Europees commissaris Fischler die gisteren werden gepresenteerd. Voor een gemiddelde akkerbouwer dalen de inkomens jaarlijks met 15.000 euro.

Hoofdartikeldonderdag, 15 juli 2004

Veiligheid in Israël…

Premier Sharon van Israël is bezig met het opzetten van een zogenoemde grote coalitie in zijn land. Hij zoekt steun bij de grote, centrumlinkse Arbeidspartij, nadat hij vorige maand twee ultra-rechtse ministers uit het kabinet heeft gezet omdat ze tegen zijn plannen waren om terug te trekken uit de Gazastrook. De Arbeidspartij is een verklaard voorstander van het terugtrekken uit dit Palestijnse gebied. Sharon kan alle steun gebruiken die hij kan vinden, omdat de radicale partijen in het Israëlische parlement, de Knesset, niets zien in de plannen. Ook in zijn eigen partij Likud is het besluit niet met gejuich onthaald. Sterker, uit een raadpleging bleek dat de meerderheid van de leden tegen is. Daar staat tegenover dat de meerderheid van de bevolking de plannen steunt. Om de terugtrekking te kunnen uitvoeren heeft Sharon de politieke steun nodig van de grootste oppositiepartij.

Regiodonderdag, 15 juli 2004

Kringloopwinkels zijn gered

Drachten – De noodlijdende kringloopwinkels in Drachten, Oosterwolde en Burgum worden overgenomen door Kringloop Estafette, onderdeel van Fryslân Miljeu. Tien van de dertien medewerkers houden hun baan. Met de overname zijn de plannen van de kringloopwinkel in Bolsward om de drie winkels over te nemen van de baan.

Regiodonderdag, 15 juli 2004

Politie incasseerde leges zonder reden

Leeuwarden – De vreemdelingendienst van de Politie Fryslân heeft jarenlang een Belgische mevrouw verkeerd voorgelicht over haar vreemdelingenstatus. Als gevolg daarvan moest zij ieder jaar opnieuw een verblijfsvergunning aanvragen en de bijbehorende leges betalen. De Nationale Ombudsman heeft de vrouw deze week in het gelijk gesteld.

Regiodonderdag, 15 juli 2004

Huisregels voor Makkumer jeugd

Makkum – Vernielingen, geluidsoverlast en vandalisme zijn slechts incidenten in Makkum, zeggen de betrokkenen. Toch heeft de gemeente Wűnseradiel gedragsregels opgesteld die ervoor moeten zorgen dat stappende jongeren in het dorp zich fatsoenlijk gedragen. Horecaondernemers, havenmeesters en de politie delen vanaf komend weekeinde foldertjes uit waarop elf huisregels staan.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 juli 2004

Minder politie te paard in centrum Leeuwarden

Leeuwarden – De politie te paard wordt minder vaak ingezet op de zaterdagavond in de Leeuwarder binnenstad. Volgens de politie is het niet bekend of de inzet van paarden werkelijk bijdragen tot een veiligere binnenstad. Daarbij loopt het aantal geweldsdelicten af, aldus politiewoordvoerder K. Gunnink. Er lopen momenteel bijna iedere twee weken politiepaarden door het centrum.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 juli 2004

Eerste nummer ‘Hervormd Kerkblad’ van Hersteld NHK

Leeuwarden – Het eerste nummer van het Hervormd Kerkblad komt deze week uit. Dat meldt de website van de Hersteld Nederlandse Hervormde Kerk (HNHK), het kerkverband van bezwaarde hervormden die zich afgescheiden hebben van de Protestantse Kerk in Nederland. Zondag wordt in de kerken die zijn aangesloten bij de HNHK een exemplaar uitgereikt aan diegene die nog geen nummer per post hebben ontvangen.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 juli 2004

Ervaringen van een Schriftleerling

Wat is uw mooiste boek of welk boek heeft u op een bijzondere wijze geraakt? In het Friesch Dagblad in de zomermaanden een serie waarin verschillende betrokkenen uit christelijk Nederland vertellen over hun mooiste boek.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Geen fierljeppen in Joure door regenval

Joure – De eerste klas fierljepwedstrijd die woensdag op de schansen van Joure zou worden gehouden, is op het laatste moment afgelast.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Koppositie komt in zicht voor dammer Leijenaar

Westerhaar - Debutant Klaas-Hendrik Leijenaar blijft het goed doen in het NK dammen voor Junioren in Westerhaar. De jonge Leeuwarder is in het twaalfkoppige gezelschap met nog steeds tweede, samen met Rik Keurentjes Groningen) en Bennie Provoost. Het drietal volgt koploper Jasper Lemmen (Bemmel) op één punt.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Strijd tussen Bruinsma en Wester gaat ook overzee door

Schiermonnikoog - De strijd met Friese tuigpaarden gaat deze zomer tussen Watte Bruinsma en Willem Wester. Woensdag was het tijdens het concours hippique op waddeneiland Schiermonnikoog niet anders dan op de vaste wal. Ditmaal eindigde het onderlinge duel overzee in een gelijke stand: 2-2.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Veel Friezen in actie tijdens EK skeeleren

Leeuwarden – Tijdens de Europese kampioenschappen skeeleren, zullen zeven Friezen in actie komen voor Nederland. Dat blijkt uit de definitieve selectie die de Skatebond Nederland (SBN) gisteren bekendmaakte . De EK worden van 1 tot en met 7 augustus in Heerde en Groningen gehouden.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Friese jeugd geniet van clinic illuster tennisduo

Leeuwarden - De tennismiljonairs Jacco Elting en Paul Haarhuis voelden zich woensdagavond in Leeuwarden absoluut niet te groot voor de Friese jeugd. Fanatiek en opvallend familiair werd lesgegeven op het Windmill Cup-toernooi op sportpark De Molen. De jeugd genoot van de clinic van het illustere tennisduo.

Sportdonderdag, 15 juli 2004

Monsterscore zegt nog weinig over Cambuur

Kootstertille - Wie woensdagavond op weg naar het oefenduel tussen Kootstertille en Cambuur Leeuwarden door Harkema reed, kon op een bedrijfsreclamebord zien dat de temperatuur 15 graden Celsius was. Tel daar de aanhoudende regen bij op en al snel was duidelijk dat er in Cambuurs derde oefenduel van dit seizoen andermaal geen zomeravondvoetbal te bewonderen zou zijn. Toch deden de Leeuwarders hun best. Kootstertille werd slachtoffer van de weer onophoudelijke scoringsdrang van de eerstedivisionist: 0-19, hoewel dat verder weinig zei.

Weerdonderdag, 15 juli 2004

Regen(buien)

Vanmiddag krijgen we geleidelijk weer bewolking en ook regen. De temperaturen liggen zowel vanmiddag als morgen rond 19 graden. Morgen beginnen we met de regen(buien), later wordt het wat beter met af en toe de zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties