De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 juli 2005.

Bijschriftvrijdag, 15 juli 2005

Brood

Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een eerste en tweede deel van het Onze Vader.

Hoofdartikelvrijdag, 15 juli 2005

De godsdienstgestoorde…

Net als in Nederland na de moord op Theo van Gogh de discussie op gang kwam over het gevaar van moslimextremisme, is diezelfde discussie opgelaaid in Groot-Brittannië. Er wordt volop gediscussieerd over de vraag of het integratiebeleid is mislukt en of er niet nog veel verdergaande maatregelen getroffen moeten worden. Het is in zekere zin opmerkelijk dat in het land van Blair de integratiediscussie zo ernstig wordt bekritiseerd. Het land heeft een rijke traditie van integratie van ‘buitenlanders’ uit het Gemenebest. Mensen uit India bijvoorbeeld zijn tot op grote hoogte geďntegreerd. De problemen die er zijn met bepaalde bevolkingsgroepen hebben vooral te maken met sociaal-economische zaken en hebben minder de etniciteit als achtergrond.

Regiovrijdag, 15 juli 2005

Nieuwe ‘Fonejacht’ hindert autoverkeer

Garyp – De klep van de nieuwe Fonejachtbręge in de Wâldwei bij Garyp hindert het autoverkeer. Automobilisten blijken het verschil niet te kunnen zien tussen de openstaande klep van de ‘nieuwe’ brug (die nog niet is aangesloten op de weg) en die van de ‘oude’, waar ze nog altijd overheen moeten. Gevolg is dat veel bestuurders gaan afremmen, omdat ze denken dat ze moeten wachten voor een passerend schip. Deze verwarring zorgt vooral tijdens de spits vanuit Leeuwarden voor filevorming.

Regiovrijdag, 15 juli 2005

Is Van Boven vandaal of natuurbeschermer?

Schiermonnikoog/Leeuwarden - ,,Hier! De Dorpsbode. Natuurmonumenten trekt met kinderen de natuur in voor het uittrekken van jonge berkjes. Die kinderen kregen na afloop van deze ‘natuurwerkdag’ een beloning! En wat krijgt meneer Van Boven, een groot natuurliefhebber? Een dagvaarding!”

Regiovrijdag, 15 juli 2005

Lemmer blijft flessenhals naar Zuidwesthoek

Lemmer – De belangrijkste invalsweg van Zuidwest Fryslân blijft ‘s zomers een verkeersknelpunt. Door onenigheid tussen de gemeente Lemsterland en de provincie Fryslân zal de Zijlroedebrug bij Lemmer nog jaren voor opstoppingen zorgen. De twee overheden konden het niet eens worden over een oplossing voor deze beruchte bottleneck.

Regiovrijdag, 15 juli 2005

Fryslân doet mee in proef OV-chipkaart

Leeuwarden – Fryslân wordt een van de eerste regio’s in het land waar busreizigers bij wijze van experiment gebruik kunnen maken van een OV-chipkaart.

Regiovrijdag, 15 juli 2005

Ander klimaat: kastanjes ziek

Leeuwarden – Een veranderend klimaat werkt mogelijk bespoedigend op de mysterieuze kastanjeziekte. De ziekte velt in sommige Friese gemeenten meer dan de helft van de paardekastanjes die in gemeentelijk bezit zijn. Definitieve onderzoeksresultaten worden in september verwacht.Dit zegt B. de Vos van de werkgroep Aesculaap. De groep is aangesloten bij Praktijk Onderzoek Plant en Omgeving van de Wageningse Universiteit.

Weervrijdag, 15 juli 2005

Minder warm 

Dit weekend is het minder warm dan de afgelopen dagen, maar het blijft wel droog met vooral op zondag flinke zonnige perioden. De maximumtemperatuur ligt rond 20 graden op zaterdag en rond 22 of 23 graden op zondag. De wind is matig tot vrij krachtig uit het noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties