De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 15 juli 2009.

Economiewoensdag, 15 juli 2009

Franeker internetbureau groeit door de recessie

Franeker - Internetbureau ICIT uit Franeker en Amsterdam kan in deze recessie moeilijk aan personeel komen. Het bedrijf is het afgelopen jaar gegroeid en zoekt op korte termijn tussen de drie en vijf mensen. In het afgelopen halfjaar is het personeelsbestand met vijf mensen toegenomen en is er werk voor 25 mensen.

Economiewoensdag, 15 juli 2009

4 Friese nominaties voor Autobedrijf van het Jaar 2009

Leeuwarden - Voor de titel Mijn Autobedrijf van het Jaar zijn elf bedrijven uit het hele land genomineerd. Het aandeel Friese bedrijven daarbinnen is groot met vier ondernemingen. De genomineerde Friese autobedrijven zijn Autobedrijf Bremer uit Hallum, Auto Buikema uit Leeuwarden, Autobedrijf Jaap Hoekstra uit Leeuwarden en Autobedrijf De Winter uit Sint Nicolaasga. Deze verkiezing, op initiatief van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, wordt voor de derde keer gehouden. Ruim zestienduizend autobezitters hebben dit jaar hun stem uitgebracht.

Hoofdartikelwoensdag, 15 juli 2009

Wereld zonder kernwapens...

De Verenigde Staten willen het voortouw nemen bij het streven naar een kernwapenvrije wereld. President Barack Obama kondigde dat in maart aan tijdens een openbare toespraak in de binnenstad van Praag. Sindsdien zijn de VS en Rusland in gesprek over kernwapenreductie. Obama probeert ook in het zogeheten Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism een antwoord te vinden op nucleair terrorisme. Want de Amerikaanse president weet dat er geen groter gevaar is voor de wereldwijde veiligheid dan het risico dat atoomtechnologie en kernwapens in handen vallen van Al Qaida of geestverwante groeperingen. En Obama beseft dat er geen dringender taak voor de internationale gemeenschap is dan aan die dreiging het hoofd te bieden.

Regiowoensdag, 15 juli 2009

Zingende havenmeester in pipowagentje

Langweer - De historische viskotter in de haven van Langweer is verdwenen. De boot was het onderkomen van havenmeester Menno Sappé. Hij deed daar zijn middagdutje. De kotter heeft plaatsgemaakt voor een wagentje zoals Pipo de Clown bewoonde, dat op de wal een vast plekje heeft gekregen. Wanneer het druk is in haven slapen Minke Adema en Bernard Bouwsma daar om de beurt in.

Regiowoensdag, 15 juli 2009

Tientallen nestkasten leeggehaald

Haskerdijken - In Haskerdijken-Nieuwebrug zijn de afgelopen weken tientallen nestkasten leeggehaald en vernield. Daarbij hebben zeker honderd eieren en jonge vogels het loodje gelegd. Vorige maand gebeurde hetzelfde op Vlieland, waar 21 volle nestkasten van bomen werden gerukt.

Regiowoensdag, 15 juli 2009

‘Miskien wol in streek troch restauraasje’

Anjum - Het uitblijven van provinciale subsidie voor de restauratie van de molens Zeldenrust in Dokkum en de Eendragt in Anjum brengt Monumentenbehoud Dongeradeel in grote problemen. Aukje Visser van de stichting spreekt van een drama.

Regiowoensdag, 15 juli 2009

Nog vragen genoeg over geluid van JSF

De telefoon van Angelien Eijsink, één van de meer kritische JSF-volgers in de Tweede Kamer, staat dezer dagen uit. Vakantie. Gedeputeerde Piet Adema, spreekbuis over de straaljager namens Fryslân, zit op de camping. En Geert Verf, woordvoerder van omwonenden rond de Leeuwarder vliegbasis, is aan het varen. Welverdiend, na een druk jaar.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juli 2009

Benedictijnse spiritualiteit geen doel op zich

Vijftien eeuwen geleden schreef Benedictus zijn kloosterregel. Voor het dagelijks leven anno 2009 blijken zijn richtlijnen nog altijd bruikbaar en inspirerend. Gerard Mathijsen en Adri Kortekaas uit het Benedictijner Adelbertklooster te Egmond belichten de actualiteit van een aantal kloosterwoorden. Deel 1: God zoeken.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juli 2009

Getuigen in door voetbal, streetdance en basketbal

Leeuwarden - Met ‘de taal die iedereen spreekt’ zoekt de Morgensterkerk uit Leeuwarden deze week contact met de wijk. Op het grasveldje naast de kerk aan het Vrijheidsplein zijn kinderen druk aan het voetballen, volleyballen, streetdancen en basketballen. ,,Niet alleen het sporten is leuk, maar vooral de manier waaróp dat gebeurt”, vindt een buurtbewoonster.

Sportwoensdag, 15 juli 2009

‘Tennistalenten worden steeds sneller volwassen’

Leeuwarden - Waar er in het verleden vooral landenteams actief waren op de Windmill Cup, die maandag van start ging, is er de laatste jaren een nieuwe tendens te bespeuren tijdens het Leeuwarder toernooi voor tennissers tot en met 14 jaar. Tijdens de 19e editie zijn er meer spelers dan ooit die uit alle uithoeken van de wereld met hun eigen coach afreizen naar Fryslân. ,,Ze worden veel sneller volwassen.”

Sportwoensdag, 15 juli 2009

Djuric onderweg naar Heerenveen

Heerenveen De formaliteiten rond de tewerkstellingsvergunning van Igor Djuric zijn afgerond. De Servische verdediger tekende eind juni een vierjarig contract bij sc Heerenveen en keerde daarna naar zijn thuisland terug in afwachting van de afwikkeling van de procedure.

Sportwoensdag, 15 juli 2009

Friezen vooraan tijdens Brinkloop

Diever Friese atleten presteerden knap gistereavond tijdens de tweede Brinkloop in Diever. Op de 10 kilometer eindigden Jannes Dijkstra (Donkerbroek) en Cor Tom (Waskemeer) als tweede en derde in respectievelijk 37,39 en 38,17 minuut. Superieure winnaar werd Jan Scheenstra uit Zuidveen in 33,40.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties