De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 juli 2017.

Achtergrondzaterdag, 15 juli 2017

Dwarse houding breekt Londen op

Maandag beginnen de echte gesprekken over de brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De inleidende schermutselingen beloven weinig goeds. Woensdag stak Michiel Barnier, de als rustig bekend staande EU-hoofdonderhandelaar voor de brexit, tijdens een persconferentie zijn irritatie over de in zijn ogen chaotische aanpak van Londen niet onder stoelen of banken. De Britten hebben volgens hem hun huiswerk niet gedaan en hebben dus geen concrete plannen over de brexit.

Economiezaterdag, 15 juli 2017

Vripack nieuwste loot aan stam van Oranjewoud

Sneek - Vripack in Sneek, ontwerper en bouwer van schepen en jachten, heeft een deel van de aandelen verkocht aan Landgoed Oranjewoud Participaties. Het verkregen kapitaal wil het bedrijf investeren in innovatie, het versnellen van het bouwproces en samenwerking met maritieme opleidingen.

Regiozaterdag, 15 juli 2017

Lotenverkoop huis vv Ouwe Syl loopt goed

Oudebildtzijl - Het gaat goed met de bijzondere lotingsactie van voetbalvereniging Ouwe Syl, vindt bedenker Anne Polstra: al meer dan 1330 loten zijn er verkocht. De potentiële opbrengst van de loting bedraagt nuruim 130.000 euro. Om uit te kunnen en de actie door te laten gaan, moeten er op 11 november van de 7908 loten minstens 5700 zijn verkocht.

Regiozaterdag, 15 juli 2017

Rokken als symbool van de veilige moedertaal

Leeuwarden - Het taalpaviljoen dat volgend jaar in de Prinsentuin in Leeuwarden wordt geopend in het kader van Lân fan Taal, onderdeel van LF2018, krijgt de vorm van twee vrouwen met een rok. De dames staan symbool voor de moeders die hun taal overdragen op hun kinderen. ,,Vrouwen spelen een belangrijke rol bij de overdracht van talen", vertelt mede-ontwerper Pieter Stellingwerf van BUOG Theaterproducties. ,,De taalontwikkeling begint al wanneer baby’s nog in de baarmoeder zitten.”

Regiozaterdag, 15 juli 2017

Wachttijd voor rijexamens loopt op

Leeuwarden - Wie het praktijkexamen wil afleggen voor het halen van het rijbewijs, moet daar vaak lang op wachten. De wachttijd voor een praktijkexamen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Leeuwarden bedroeg de laatste tijd gemiddeld elf weken. In Heerenveen en Sneek hoeven kandidaten minder lang te wachten: in Heerenveen was de wachttijd vorige week zeven weken en in Sneek acht weken.

Regiozaterdag, 15 juli 2017

Leeuwarden - Mede-oprichter Sjoerd Bootsma van het festival Welcome to the Village wil het liever niet, maar de kans op een verhuizing van het festival naar Groningen of Drachten wordt steeds groter. ,,Stichting Groene Ster Duurzaam vecht alle festivalvergunningen die gemeente Leeuwarden afgeeft aan, waardoor wij nu een uur eerder moeten stoppen en de muziek twee uur voor het einde zachter moet. Dat scheelt inkomsten en beperkt ons. Maar we willen graag in Leeuwarden blijven."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties