De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van maandag, 15 augustus 2011.

Economiemaandag, 15 augustus 2011

Olielek

Amsterdam - Oliemaatschappij Shell had het lek in een pijpleiding in het Britse deel van de Noordzee gisteren nog niet gedicht. Het concern heeft het lek wel onder controle, waardoor de hoeveelheid olie die eruit stroomt verder is afgenomen, zo liet een woordvoerder gisteravond weten.

Hoofdartikelmaandag, 15 augustus 2011

Waar gaat leiderschap van Rutte precies over?

Premier Rutte heeft het hoofd gebogen, vrijdag na afloop van het kabinetsberaad. Niet één keer, maar negen keer heeft hij zijn excuses aangeboden. De reden was de verwarring die hij had gesticht over de omvang van de Nederlandse bijdrage aan de Europese financiële steun aan Griekenland. Het woord verwarring klopt niet, vinden velen, bijvoorbeeld de oppositie; Rutte maakte gewoon een fout. Morgen gaat de Kamer in discussie met de premier.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

‘Stop het gezaag over Jans, steun je ploeg’

Een pak slaag. Dat was het gisteren voor sc Heerenveen in Amsterdam tegen Ajax (5-1). Het Friesch Dagblad struint wekelijks de wereld van internet en Twitter af, op zoek naar uw mening.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

Automobilist hindert ambulance van Joure tot Leek

Een veertigjarige Utrechtenaar is zaterdag van de weg gehaald nadat hij een ambulance op de A7 van Joure tot Leek had gehinderd door onder meer te bumperkleven. Het incident staat niet op zich.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

Rijkswaterstaat pakt overlast bij Bolsward aan

Bolsward - Rijkswaterstaat gaat volgend jaar de geluidsoverlast op de A7 bij Bolsward aanpakken. Op het weggedeelte dat langs de stad loopt, komt nieuw asfalt. Bovendien wordt een deel van de brug in de snelweg vernieuwd.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

IFKS begint ook met massale valse starten

De skûtsjeschippers kunnen dit seizoen maar moeilijk uit de startblokken komen. Bij de SKS was het alle dagen raak met een valse start en zaterdag in Hindeloopen bij de A-klasse van de IFKS ging het eveneens mis.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

Als zestienjarige naar een van de jappenkampen gebracht

Of Kees Ruijs (84) uit De Knipe de Japanners uit het jappenkamp heeft vergeven. Met zijn verstand, ja. Maar gevoelsmatig, dat werkt toch wat anders.

Regiomaandag, 15 augustus 2011

Wacht op de buitenkansjes, dan is een grote verbouwing best te betalen

Ze leverden een prestatie van formaat, maar op één onderdeel zijn ze bijzonder trots. Professionals en goede amateurs vertellen over hun opknapper. Vandaag Jappie Slagter over zijn huis.

Geloof & Kerkmaandag, 15 augustus 2011

Christenen Nazareth voelen zich bedreigd

Sinds moslims plannen maken een moskee pal naast de bekende Aankondigingskerk in Nazareth te bouwen, loopt de spanning tussen moslims en christenen in de stad op. Veel christenen verlaten de stad.

Geloof & Kerkmaandag, 15 augustus 2011

Onderzoek naar prediking in PKN

Utrecht - Dr. Bert de Leede en dr. Ciska Stark gaan onderzoek doen naar de prediking binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dat maakte dr. Stark desgevraagd bekend. Dr. De Leede en dr. Stark zijn beiden werkzaam als docent homiletiek (predikkunde) aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Harkemase Boys: de derde Friese profclub

Met het thuisduel tegen Katwijk trapt Harkemase Boys volgende week zaterdag af voor het tweede seizoen in de topklasse. Als hoogste Friese vertegenwoordiger in het amateurvoetbal wordt de club na sc Heerenveen en SC Cambuur wel de ‘derde profclub van Fryslân’ genoemd.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Super Elf

De chef-sport had me nog zo gewaarschuwd. ,,Uiteindelijk wordt het toch weer één grote frustratie.” ,,Tja”, probeerde ik, ,,maar jij doet toch ook mee?” Hij maakte als antwoord een beweging die het midden hield tussen meewarig het hoofd schudden en berouwvol ja knikken. ,,Nou, succes ermee. Ik tik even verder.”

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Altijd wel een grap of een grol en een ongeëvenaard taalgebruik

Gisteren overleed Fritz Korbach aan de gevolgen van een hartaanval, nadat vorige week al bekend werd dat de oud-trainer van onder meer sc Heerenveen en SC Cambuur nog maar enkele maanden te leven had. Hoe wordt Korbach herinnerd?

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Heerenveen zingt in de ArenA het oude liedje

Oude wonden reten gisteren in de ArenA open. Ontevreden (wissel)spelers en een ondermaatse teamprestatie. ,,We zitten in een situatie waarin alles zomaar weer naar boven kan komen”, zo besefte de trainer.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Schmidt kan als enige een lach tevoorschijn toveren

Amsterdam - Tussen alle zure gezichten door kon er gisteren bij één speler van sc Heerenveen af en toe zowaar een voorzichtig glimlachje af. Want hoewel de Friezen weinig tot niets in de melk te brokkelen hadden gehad bij Ajax, zag Doke Schmidt na afloop het ene na het andere felicitatieberichtje op zijn telefoon binnenkomen. Als kind van de club was zijn basisdebuut in de ArenA een binnenkomst om ‘u’ tegen te zeggen.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Een lach, traan en eindelijk een titel voor Hobma

Altijd de uitdager, maar nooit de kampioen. Tot zaterdag. Eindelijk was daar die echt grote titel voor fierljepper Thewis Hobma. Een Fries kampioen na een wedstrijd vol spanning en emotie.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Fierljepster Galama koestert Friese titel

Winsum - Het verhaal van de titelprolongatie of toch het verhaal van een titel in misschien wel haar laatste FK fierljeppen? De naam van Hiske Galama hoorde bij het eerste, de naam van Anna Jet Leyenaar bij het tweede. Het werd zaterdagmiddag in Winsum het ‘scenario-Galama’. Jammer voor Leyenaar, die na afloop liet doorschemeren dat ze nog helemaal niet zo zeker weet of ze zal stoppen of toch maar doorgaat met de sport.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Fonk piekt weer op het juiste moment

Winsum - Alwin Fonk heeft zaterdag gepiekt op het moment dat het er werkelijk toe doet. De Burgumer verzekerde zich in Winsum net als twee jaar terug van de juniorentitel met een winnende sprong van 18,48 meter. Daarmee liet hij zijn naaste rivalen Hans Ulco de Boer en Age Hulder achter zich. Bij de jongens maakte Sytse Bokma de hooggespannen verwachtingen meer dan waar en verzekerde hij zich van zijn eerste grote prijs in fierljepland.

Sportmaandag, 15 augustus 2011

Van der Bos scoort hattrick en feintsje fan Menaam

Menaam - Gert-Anne van der Bos scoorde gisteren in Menaam een heuse hattrick. Samen met zijn maten Taeke Triemstra en Daniël Iseger schreef hij de Gouden Willempartij van VvV Menaem op zijn naam en dat leverde de 22-jarige opslager voor de derde keer op rij de koningstitel op. Daarmee bleef hij in het bezit van de koningsprijs ‘It feintsje fan Menaem’. Een prijs die de Holwerder ‘jongen’ zeker niet misstaat, al is hij dat stadium inmiddels al ver voorbij, want Van der Bos is op de kaatsvelden een hele meneer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties