De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 15 augustus 2012.

Cultuurwoensdag, 15 augustus 2012

Karmelklooster toont noorderlicht

Drachten | In het Karmelkooster in Drachten zijn vanaf 2 september foto’s te zien van het noorderlicht, onder de noemer Noorderlicht blijft! De foto’s zijn op 16 juli gemaakt op de dijk bij Holwerd door Peter Elzinga uit Burgum.

Economiewoensdag, 15 augustus 2012

Leeuwarder bedrijven genomineerd

Groningen | Voor de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) zijn twee Friese ondernemers genomineerd. Julien Scholte van Juul’s Jackets, dat rijjasjes voor de paardensport op maat maakt, en Linda Lettinga van Consulinn, een diëtistenpraktijk, dingen mee naar de titel. Beiden zijn ze gevestigd in Leeuwarden. Consulinn zit ook in Harlingen en Drachten. Op 19 november wordt in Assen uit zeven kandidaten uit Fryslân, Groningen en Drenthe de winnaar gekozen.

Economiewoensdag, 15 augustus 2012

Albert Heijn viert jubileum met open dagen boerderijen

Zaandam | Supermarktbedrijf Albert Heijn viert zijn 125-jarig jubileum deze zomer met open dagen bij 175 boeren en tuinders in Nederland. In Fryslân zijn er twaalf producenten die hun waren aan de supermarkt leveren en aan de actie meedoen. De deelnemers zijn te vinden op de site van Albert Heijn. Bezoekers kunnen zich ook aanmelden via de site. De open dagen worden komend weekeinde en het weekeinde daarna gehouden.

Economiewoensdag, 15 augustus 2012

Eerste oplaadpunt met eigen stroom uit wind

Barcelona | Schoner lijkt het op energiegebied niet te kunnen. In Barcelona is een oplaadpunt voor elektrische auto’s geopend waar de stroom wordt opgewekt door een windturbine op het ‘tankstation’. De zogenaamde Sanya Skypump is de eerste van zijn soort wereldwijd.

Hoofdartikelwoensdag, 15 augustus 2012

Campagne-ideetjes en een gedateerd akkoord

Met de verkiezingen in aantocht neemt de hoeveelheid ideetjes van partijen toe. Ideetjes inderdaad, want het gaat meestal niet om voorstellen tot ingrijpende wetsvoorstellen, laat staan grootse vergezichten over de maatschappij.

Regiowoensdag, 15 augustus 2012

Talsma en Brundel maken jacht op IFKS-titel

Heeg | Het kampioenschap in de A-klasse is voor Henk Regts van de Ut en Thús uit Nij Beets, een van de titelkandidaten, al voorbij. De strijd om de titel lijkt vooral te gaan om de nummers een en twee van gisteren: Jelle Talsma en Tony Brundel.

Regiowoensdag, 15 augustus 2012

Broer en zus op zelfde dag papa en mama

Leeuwarden | Op dezelfde dag vader en moeder worden én oom en tante. Het overkwam Hanneke Procee en haar broer Cor uit Leeuwarden.

Regiowoensdag, 15 augustus 2012

Midweekje Fryslân is steeds populairder

Sneek | Korte vakanties in Noord-Nederland worden steeds populairder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De afgelopen tien jaar is het aantal boekingen sterk toegenomen.

Sportwoensdag, 15 augustus 2012

Zonderland breekt en huilt ridderlijke tranen

Den Haag | Hij hield zich dagenlang groot. Zelfs toen voor hem in Londen het Wilhelmus werd gespeeld, keek Epke Zonderland met een grote glimlach naar de nationale driekleur. Pas op het moment dat de olympisch turnkampioen uit Lemmer gisteren in de gaten kreeg dat hij geridderd zou worden, borrelden de emoties op. Met het lintje op zijn borst, barstte Zonderland vervolgens in de Ridderzaal in tranen uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties