De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 september 2006.

Economievrijdag, 15 september 2006

Ontgrijzing begint jong

Oranjewoud – Dat werknemers steeds ouder worden, weten we nu wel. We moeten zorgen dat ze bij de les blijven, gedreven en bij de tijd. Dat was de rode draad tijdens de werkconferentie De loper uit voor 45+. De conferentie, waarvoor een hele trits aan werkgevers-, werknemers- en uitvoeringsinstanties tekenden, was bedoeld om werkgevers bewust te maken van de noodzaak van ouderenbeleid en om hen handvatten te geven dit beleid in te vullen. Ouderenbeleid is eigenlijk een te eng begrip, vinden de sprekers. Het is beter te spreken van leeftijdsbewust personeelsbeleid. ,,Iedere levensfase heeft specifieke kenmerken’’, zegt bestuurder Yvon van Houdt van CNV. Die vakvereniging ontwikkelde de levensfase-cao. Kenmerk daarvan is dat medewerkers in verschillende fasen verschillende wensen hebben.

Economievrijdag, 15 september 2006

Eten bestellen van een lcd-scherm

Kollum – Frituren in plantaardige vloeibare olie, vlees van de bakplaat en lcd-schermen met daarop het aangeprezen assortiment van lunchroom/snackbar Anytyme in Kollum. Goed doordacht door een ondernemer die al jaren in het vak zit en een andere koers wil varen. Een eerste indruk, die snel moet worden bijgesteld. ,,We varen in de wereld van de snackbars inderdaad een volledig andere koers”, zegt Arjen Zijlstra (26). ,,Goed doordacht is het ook. We doen mee met de trend van gezonder voedsel, maar ook eens wat anders bieden dan het gangbare assortiment van onze collega’s.”

Economievrijdag, 15 september 2006

CendrisBSC groeit door in Leeuwarden

Leeuwarden/Groningen - Callcenterbedrijf CendrisBSC groeit verder door. Het bedrijf zoekt voor de Leeuwarder vestigingen tientallen nieuwe medewerkers. Landelijk gaat CendrisBSC vijfhonderd nieuwe mensen werven. De uitbreiding is een gevolg van een sterke toename van de vraag naar telefoondiensten.

Economievrijdag, 15 september 2006

Beveiligen met regionale betrokkenheid

Uitwellingerga – Ruim vijftien jaar is beveiligingsbedrijf Schaaf uit Uitwellingerga vooral actief in het beveiligen van bedrijven en bedrijfspanden. Eigenaar Marc Schaaf verwacht dat de komende jaren deze activiteit sterk blijft groeien. ,,Nu is dat binnen ons bedrijf de helft van de bedrijfsactiviteiten met een verwachte groei van 40 procent per jaar.” Een belangrijke ontwikkeling van deze bedrijfstak is het uitbreiden van de alarmservice. ,,Steeds meer bedrijven laten een alarm installeren en dat heeft zijn uitwerking op het aantal surveillanceauto’s dat we op de weg hebben.” Bij alle bedrijfsonderdelen van het bedrijf zijn in totaal negentig mensen in dienst.

Hoofdartikelvrijdag, 15 september 2006

De sharia...

Het leek alsof de Nederlandse democratie op haar grondvesten stond te schudden. Er moest een spoeddebat komen in de Kamer, in de media doemden sombere scenario’s op over de politieke toekomst van ons land en het kabinet wil nadenken of de democratie nóg beter moet worden verankerd in de Grondwet.

Regiovrijdag, 15 september 2006

‘Studieboeken gaan mee op vakantie’

Burgum - ,,Mijn vrouw liep na haar pensioen wezenloos door het huis”, zegt Joop van Halderen uit Burgum. ,,Ze was vier maanden lang totaal van slag. Ze viel in een zwart gat. Ik zei tegen haar dat we maar eens rond moesten gaan kijken naar een zinvolle dagbesteding.” Aldus geschiedde. Joop en Atie van Halderen besloten op latere leeftijd nog te beginnen met een studie. Ze zijn daarmee een rolmodel voor de organisatie van de Maand van het Leren, waarbij de aandacht gevestigd wordt op studerende volwassenen.

Regiovrijdag, 15 september 2006

‘Miljoenen nodig voor dorpskerken’

Diken - Een miljoenenoperatie is nodig om kerken in de Friese dorpskernen te redden. Zo niet, zegt Doarpswurk, dan verdwijnt op termijn het hart uit veel dorpen. En dat is de nekslag voor historische structuur van die gemeenschappen en voor het aanzien van het landschap.

Regiovrijdag, 15 september 2006

Tienduizend huizen op de Afsluitdijk

Diken - Rijksbouwmeester Mels Crouwel had de kranten goed gelezen. Als die Afsluitdijk de komende jaren toch hoger en sterker moet, combineer dat dan met woningbouw. Dan haal je een belangrijk deel van de kosten er uit en heb je er een schitterend arsenaal aan huizen bij. En heeft Fryslân in één keer een fantastisch bruggenhoofd naar het westen van het land.

Weervrijdag, 15 september 2006

Zonnig en warm

Vandaag zijn er flinke perioden met zon, komt er wel enige bewolking voor en blijft het droog. De oost tot noordoostenwind is matig en bij zee soms vrij krachtig. Het wordt 24 of 25 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties