De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 15 september 2011.

Cultuurdonderdag, 15 september 2011

Romein wil voortaan een echt poppodium zijn

Het is vijf jaar geleden dat de naam van Theater Romein omgedoopt werd tot Poppodium Romein. Dat wordt vijf dagen lang gevierd met gratis optredens van talentvolle en gerenomeerde namen uit het Nederlandse en lokale popcircuit. De vijfdaagse geldt tevens als de seizoensopening van Romein.

Cultuurdonderdag, 15 september 2011

Fries Museum geeft stijlkamers prominente plek

Leeuwarden - Het Fries Museum gaat de Hindelooper stijlkamers een belangrijke plek geven in het nieuwe museum dat in 2013 op het Zaailand wordt geopend. De kamers gaan deel uitmaken van de presentatie ‘De creatie van Friesland’. Dat heeft algemeen directeur Saskia Baks gisteren gezegd.

Economiedonderdag, 15 september 2011

Ombouw zes supermarkten Jumbo

Veghel - Supermarktketen Jumbo opent in november weer zes winkels. De ombouw is een gevolg van de overname van de Super de Boerwinkels. In Fryslân gaat het om winkels in Grou en op Terschelling. In Tilburg wordt een winkel verplaatst. Ook in Groningen, Schoorl en Klazienaveen worden winkels geopend. Hiermee komt de teller van het totaal aantal Jumbo’s in Nederland op 256 te staan.

Hoofdartikeldonderdag, 15 september 2011

Gedogen in tijden van eurocrisis

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over twee onderwerpen die de moeilijke positie van het huidige minderheidskabinet aantonen. Eerst het debat over het pensioenakkoord tussen werkgevers, werknemers en minister Kamp (Sociale Zaken). Vanavond over de uitspraken van minister Hillen (Defensie) over de missie naar de Afghaanse provincie Kunduz.

Regiodonderdag, 15 september 2011

Praten met kind om verslaving te voorkomen

Leeuwarden - Het gebruik van verslavende middelen door kinderen neemt sterk toe met de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Ouders kunnen door hun eigen opstelling de kans verkleinen dat hun kind - in deze kwetsbare periode - ten prooi valt aan een verslaving als bijvoorbeeld roken.

Regiodonderdag, 15 september 2011

Wally en Wokkel oefenen loopings voor de Luchmachtdagen

Piloten Wally en Wokkel van het demoteam van het Defensie Helikopter Commando laten tijdens de Luchtmachtdagen zien hoe wendbaar een Apache is. ,,Dit is het ultieme dat we met deze kist kunnen.”

Regiodonderdag, 15 september 2011

Waddenfonds slaat een jaar subsidie over

Harlingen - Het Waddenfonds keert dit jaar geen subsidie uit. De 33 miljoen euro die beschikbaar was voor natuur- en economieversterkende projecten in het waddengebied blijft in de pot, waar nog ongeveer een half miljard euro in zit.

Regiodonderdag, 15 september 2011

Koekfabriek Sintjohannesga mag nu toch uitbreiden

Sintjohannesga - De koekfabriek Wieger Ketellapper in Sintjohannesga mag uitbreiden. De Raad van State heeft de bezwaren ongegrond verklaard. Buren verzetten zich tegen de uitbreiding.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 september 2011

‘Happinez’ hoort thuis in studeerkamer

Geen enkel levensbeschouwelijk blad kan qua oplage tippen aan het magazine Happinez. Predikanten zouden er goed aan doen om iets met het blad te doen in hun gemeente, vindt ds. Coen Wessel.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 september 2011

Dopers-lutherse verzoeningsboom geplant in Elspeet

Elspeet - Vertegenwoordigers van de Evangelisch-Lutherse Kerk (PKN) en de Algemene Doopsgezinde Sociëteit planten morgen een verzoeningsboom. Dat gebeurt voorafgaand aan het doopsgezind jubileumweekeinde op Mennorode in Elspeet. Bij de plechtigheid zal secretaris Larry Miller van het Doopsgezind Wereldcongres (MWC) een van de sprekers zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties