De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 januari 2004.

Achtergrondvrijdag, 16 januari 2004

China en India trekken wereldeconomie

De economieën van India en China groeien als kool. Daarmee zijn het voortrekkers in een wereld die uit een recessie krabbelt. De VN noemen China zelfs al de locomotief van Japan.

Bijschriftvrijdag, 16 januari 2004

Vraag en antwoord

Een visioen krijg je niet zomaar. Ook Jesaja ontvangt het niet een-twee-drie…

Economievrijdag, 16 januari 2004

Ook toekomst voor kleinere boerenbedrijven

Burgum - Perspectief in de melkveehouderij is niet alleen voorbehouden aan bedrijven die steeds grootschaliger worden. Voor de kleinere bedrijven is er veelal ook toekomst met samenwerking tussen landbouwbedrijven onderling. Dit betoogde Sjors Kruiper, directeur Food & Agri bij Rabobank Nederland tijdens een symposium over de toekomst van de Friese landbouw.

Hoofdartikelvrijdag, 16 januari 2004

Incident, signaal…

Er ging een grote schok door ons land toen bekend werd dat de Haagse leraar en teamleider Hans van Wieren door een 17-jarige leerling was neergeschoten met de dood als gevolg. Een schok die lang zal doorwerken en niet alleen op de scholen die vandaag met een minuut stilte het slachtoffer herdenken.

Regiovrijdag, 16 januari 2004

Hűs en Hiem onder vuur

Leeuwarden – Er is kritiek op de welstandscommissie Hűs en Hiem. De gemeenteraad van Vlieland verwijt de commissie desinteresse, de gemeenteraad van Skarsterlân vindt de tarieven die Hűs en Hiem vraagt te hoog. Directeur Timmermans van de welstandscommissie is het niet eens met de kritiek.

Regiovrijdag, 16 januari 2004

SP: Heerenveen is saai en dus drinken jongeren te veel

Heerenveen – Heerenveen is saai. Dat concludeert Rood, de jongerenafdeling van de Socialistische Partij, na een enquęte onder Heerenveense jongeren. Het onderzoek met de veelzeggende titel Heerenveen, de Culturele Sahara, is gisteravond aangeboden aan de gemeenteraad en het college.

Regiovrijdag, 16 januari 2004

Rinsmapark krijgt er een stukje bij

Driesum – Rustig wandelen is er voorlopig niet bij in het Rinsma park in Driesum. Bouwvakkers zijn druk bezig met de restauratie van de state en als die klaar is, gaat de tuin er vlak omheen op de schop.

Regiovrijdag, 16 januari 2004

Heerenveense wijk aangepast aan ouderen

Heerenveen – De wijk Heerenveen-Midden moet in 2020 de voorbeeldwijk van Europa zijn als het gaat om wonen en zorg. In de wijk moeten vierhonderd woningen voor ouderen, een vorm van zorg aan huis en een gratis vervoerssysteem komen. De investering in Heerenveen-Midden wordt geschat op honderden miljoenen euro’s.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2004

Oecumenische gebedsweek: ‘Mijn vrede geef ik u’

Leeuwarden – Zondag begint de ‘week van gebed voor de eenheid van christenen’ van de Nederlandse Raad van Kerken. Thema is dit keer een tekst uit Johannes: ‘Mijn vrede geef Ik u’ (Johannes 14: 27).

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2004

‘GTT’ maakt plaats voor ‘Theologisch debat’

Kampen – Na iets meer dan honderd jaar is het doek gevallen voor het Gereformeerd Theologisch Tijdschrift (GTT). De uitgever en de redactie hebben besloten het blad, dat ruim 1100 abonnees telde, op te heffen. Deze maand verscheen het laatste nummer, in de vorm van een boekje met als titel Heroriëntatie in de theologie .

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2004

Bouwen aan kerken in Amsterdam

Amsterdam - Schrijf een werkplan voor het stichten van een nieuwe gemeente in IJburg. Die opdracht kreeg een groepje studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede. Woensdag presenteerden zij hun ideeën op een bijeenkomst in Amsterdam, waarbij ook ds Remmelt Meijer aanwezig was. De vrijgemaakt-gereformeerde predikant is van Surhuisterveen naar Amsterdam verhuisd, met als doel gemeentestichting in de hoofdstad.

Sportvrijdag, 16 januari 2004

Geblesseerde spelers zoals Tieme Klompe en Johan Hansma gingen niet met SC Heerenveen mee op trainingskamp naar Malta. De club maakte een uitzondering voor Gerald Sibon. De aanwezigheid van de aanvalsleider is ondanks een enkelblessure belangrijk voor Heerenveen.

Sportvrijdag, 16 januari 2004

Aris en Woon! gaan voor plek in eredivisie

Leeuwarden - Aris in de eredivisie. Wat jarenlang een droom was, lijkt in Fryslân toch te kunnen. Gisteren zette de belangrijkste geldschieter, Woon! (Corporatieholding Friesland), het eerste licht op groen door een fikse verhoging van het sponsorbedrag toe te zeggen. ,,Ze willen mee’’, aldus Aris- teammanager Gert Schurer.

Sportvrijdag, 16 januari 2004

Aanwezigheid Sibon belangrijk voor Heerenveen

SliemaGeblesseerde spelers zoals Tieme Klompe en Johan Hansma gingen niet met SC Heerenveen mee op trainingskamp naar Malta. De club maakte een uitzondering voor Gerald Sibon. De aanwezigheid van de aanvalsleider is ondanks een enkelblessure belangrijk voor Heerenveen.

Sportvrijdag, 16 januari 2004

Ten Hage trainer Drachtster Boys

Drachten - Drachtster Boys heeft Jan ten Hage uit Harkema benoemd tot hoofdtrainer voor volgend seizoen. Volgens voorzitter Wobbe Jansma blijkt uit de aanstelling de ambitie van Drachtster Boys om weer een stabiele hoofdklasser te worden. De 49-jarige Ten Hage voetbalde bij Cambuur en vierde als oefenmeester grote successen met hoofdklasser Urk. Eerder werd al bekend dat Drachtster Uilke Damstra hoofd opleidingen wordt bij de Drachtster eersteklasser.

Sportvrijdag, 16 januari 2004

Iets kouder

Vanavond en vannacht kunnen er nog regenbuien vallen, maar het wordt geleidelijk droger. Het kwik zakt tot rond 3 ŕ 4 graden. Morgen is het iets kouder dan de laatste dagen. Daarnaast kunnen er enkele buien voorkomen met hagel of natte sneeuw


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties