De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 januari 2018.

Hoofdartikeldinsdag, 16 januari 2018

Zetels winnen alleen is niet genoeg voor de SP

Met het vertrek van SP’er Emile Roemer morgen uit de Tweede Kamer verliest de Nederlandse politiek een politicus die beter gewaardeerd dan beloond werd. Roemer, zo is de heersende opvatting, is een integer politicus. Dat heeft hem nooit een klinkende overwinning voor zijn partij opgeleverd. Sterker nog: de SP heeft nu elf zetels minder dan toen Roemer partijleider werd in 2010.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Wâldsang eist oude beker NBK op

Surhuisterveen - Dirigent Rieks van der Velde van De Wâldsang zei afgelopen zaterdag in de pauze van het traditionele nieuwjaarsconcert in de Flambou in Surhuisterveen, dat zijn orkest graag de oude beker in de prijzenkast wil hebben. Per slot van rekening heeft De Wâldsang de beker het vaakst, vijftien keer, veroverd.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Tiener onwel na drankgebruik op schoolfeest

Leeuwarden - Een vijftienjarig meisje is zaterdagnacht onwel geworden na drankgebruik en met de ambulance naar het MCL gebracht. Het meisje bezocht de afterparty van het grote schoolfeest van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Die afterparty vond plaats in Club Red aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden bekijkt vandaag of er maatregelen tegen de horecagelegenheid worden getroffen.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Acht nieuwe lokale partijen bij verkiezingen in Fryslân

Leeuwarden - Bewoners van alle vier Friese Waddeneilanden kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart op een nieuwe partij stemmen. Op het vaste land is de animo voor nieuwe partijen minder groot: in de acht gemeenten waar verkiezingen zijn, hebben zich in totaal vier nieuwe partijen ingeschreven.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Sybesma maakte Dokkum financieel weer gezond

Dokkum - Deskundig, scherp, maar ook een warm bestuurder. Zo omschrijft de voormalige chef Financiën van de gemeente Dongeradeel Jan Kroontje oud-burgemeester Haije Sybesma, die afgelopen zaterdag op 79-jarige leeftijd overleed.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Gymnasium Buitenpost verdwijnt mogelijk

Buitenpost - De gymnasiumafdeling van het csg Lauwers College in Buitenpost staat ter discussie. Mogelijk verdwijnt deze onderwijsvorm in de toekomst. ,,We willen het gymnasium blijven aanbieden, maar qua leerlingenaantallen is het de vraag of dat gaat lukken”, aldus directeur-bestuurder Gerard Janze, vandaag in de Onderwijsbijlage.

Regiodinsdag, 16 januari 2018

Wetenschap zal de mensheid niet redden

Harich - Met een klimaatopwarming, grondstoffentekort en niet te vergeten een watercrisis staat de mensheid voor een enorme uitdaging. Maar wetenschap en techniek zullen de mensheid niet redden, stelt Wetsus-directeur Cees Buisman.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties