De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 februari 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 16 februari 2016

EU mag ongelijk van Medvedev bewijzen

Een kolossale blunder noemde de Russische premier Dmitri Medvedev gisteren het Europese vluchtelingenbeleid. Nu schroomt Medvedev het gebruik van grote woorden niet. Zo waarschuwde hij dit weekeinde voor een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en het Westen en had hij het zelfs over een derde wereldoorlog. Overdrijft Medvedev?

Regiodinsdag, 16 februari 2016

Friesland College: inhaalslag met tal schoolverlaters

Leeuwarden - Het aantal schoolverlaters op het Friesland College is vorig jaar fors gedaald. De mbo-instelling komt voor de eerste keer in de buurt van ROC Friese Poort, dat op dit gebied al jaren bij de beste mbo’s van Nederland zit. Ook het uitvalpercentage op het Friesland College zit nu onder de 4 procent.

Regiodinsdag, 16 februari 2016

Westeinders komen met eigen plan afvalscheiding

Leeuwarden - Inwoners van de Leeuwarder wijk Westeinde gaan het huishoudelijk afval beter scheiden. Gisteren begon daarvoor de afvalproef 'Westeinde, aan het begin van iets moois’.

Regiodinsdag, 16 februari 2016

Geen btw voor diensten ambtenaren

Dokkum - De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland hoeven geen btw meer te betalen over de diensten van hun gedeelde ambtenaren.

Regiodinsdag, 16 februari 2016

Vogel heeft het ook bij speciaal beheer moeilijk

Leeuwarden - In gebieden waar boeren aan agrarisch weidevogelbeheer doen, gaat het minder slecht met de weidevogels dan in de overige landbouwgebieden.

Sportdinsdag, 16 februari 2016

De eerste indruk van Keizer: no-nonsense en een voetbaldier

Daar stonden ze dan, net als anders, op een maandagochtend op het trainingsveld. Toch was het voor de spelers van SC Cambuur geen business as usual. Voor ze stond namelijk noch die Fries met haardos en brilletje er bovenop, noch een jongere variant met krullen, maar iemand zónder haardos en mét muts. Niet Henk de Jong of Sipke Hulshoff leidde namelijk de training, maar Marcel Keizer.

Sportdinsdag, 16 februari 2016

Keizer propt bij Cambuur zes weken in vijf dagen

Als Emmen-trainer het weekeinde in, als Cambuur-coach er uit; roerige tijden voor Marcel Keizer. Op zijn eerste werkdag keek hij vooruit. ,,Als de competitie erop zit, staan we zeker niet onderaan."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties