De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 16 februari 2017.

Economiedonderdag, 16 februari 2017

Hulp om kaalslag onder WMO-taxi's te keren

Leeuwarden - De kaalslag in het zorgvervoer moet worden gestopt. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), cliëntenvertegenwoordiger Ieder(in) en ouderenbond ANBO hebben daarom een modelbestek opgesteld. Daarmee worden gemeenten en zorginstellingen bij de aanbesteding geholpen naar kwaliteit te kijken en de strijd op prijs tegen te gaan.

Hoofdartikeldonderdag, 16 februari 2017

Identiteit krijg je door mee te doen

De verkiezingen van maart aanstaande lijken ook - en misschien wel: vooral - te gaan over identiteit: over Nederland en Nederlanderschap, over de kiezer als burger, over de politieke partij of lijsttrekker bij wie ik me thuis voel, over Europa, over de burger voor wie Zwarte Piet geen probleem is - of juist wel - over mij als man of als vrouw - of als transgender of over de burger die vooral gewoon wil zijn.

Regiodonderdag, 16 februari 2017

Fryslân wil meer invloed op bouwplaatsen

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat bij nieuwe aanbestedingen eisen dat ze op de bouwplaats met werknemers in gesprek mag gaan. Ook vakbonden moeten worden toegestaan op de bouwplaats. Dat zei gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) gisteren in het interpellatiedebat over de schijnconstructies bij de aanleg van de Sintrale As.

Regiodonderdag, 16 februari 2017

Gasboringen ten noorden van Schier van de baan

Schiermonnikoog - Engie ziet af van proefboringen in de Noordzee even ten noorden van Schiermonnikoog. Het Franse energiebedrijf kreeg gisteren definitief groen licht van de Raad van State voor twee proefboringen op vijf en zeven kilometer uit de kust van het Waddeneiland. Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard. Engie maakte na de uitspraak echter meteen bekend de exploratievergunning niet te verlengen en de milieuvergunningen terug te geven aan het ministerie van Economische Zaken.

Regiodonderdag, 16 februari 2017

Kei College biedt krimp in vmbo het hoofd

Heerenveen - De vmbo basis- en kaderafdelingen van het christelijke Bornego College en de openbare scholengemeenschap Sevenwolden in Heerenveen gaan na de zomervakantie samen verder als het Kei College. ,,Maar op deze open dag doen we alsof het al zover is, zodat de leerlingen kunnen zien wat ze volgend jaar kunnen verwachten", vertelt bestuurder Roelie Popping van osg Sevenwolden.

Regiodonderdag, 16 februari 2017

Waterdorpen voelen zich gepasseerd met vaarwegplan

Terherne/Earnewâld - Bij het onderzoek naar de toekomst van de provinciale vaarwegen is ten onrechte niet gekeken naar de gevolgen voor de dorpen. Dat stelden vertegenwoordigers uit Earnewâld en Terherne gisterochtend tijdens een informatieve bijeenkomst voor Statenleden. Ook Statenleden waren kritisch.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties