De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 16 november 2015.

Cultuurmaandag, 16 november 2015

Juichcampagne werpt vruchten af bij brassband Pro Rege uit Heerenveen

Utrecht - Pro Rege uit Heerenveen eindigde vorig jaar nog op de laatste plaats in de eerste divisie. De verrassing was groot toen de band met haar uitvoering van de brassbandklassieker Sounds van John Golland de Spijkerpakkenband versloeg. Die laatste band uit Opsterland won vorig jaar nog de titel.

Cultuurmaandag, 16 november 2015

Ommer slagwerkers winnen in Drachten

Drachten - Slagwerkensemble Soli Deo Gloria Ommen is zaterdag grote winnaar geworden van het concertconcours voor slagwerkgroepen van de Organisatie van Muziekverenigingen (OMF) in Fryslân in Sportcentrum Drachten. De Ommer slagwerkers onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma uit Drachten scoorden voor hun optreden in de eerste divisie 95,17 jurypunten, goed voor een eerste prijs met onderscheiding en de dagwinst. SDG Ommen speelde onder meer Schindler's List van John Williams in een arrangement van Theo van Kruistum. 'Zeer muzikaal', bestempelde de jury het optreden. Voor de groep is het resultaat waarschijnlijk ook voldoende voor plaatsing voor het Nederlands kampioenschap, zo meldt ze op haar website.

Hoofdartikelmaandag, 16 november 2015

'Parijs' niet de laatste barbarij van IS

De gruwelijke aanslagen in Parijs hebben bijna wereldwijd geleid tot felle reacties. Hoe zou het anders kunnen - de aanslagen zijn barbaars.

Regiomaandag, 16 november 2015

Friese kerken open voor stilte en gebed

Langweer - Ook in Fryslân werd dit weekeinde stilgestaan bij de aanslagen in Parijs. Die aandacht varieerde van het openstellen van kerkgebouwen tot het nemen van veiligheidsmaatregelen bij asielzoekerscentra en opvanglocaties voor vluchtelingen.

Regiomaandag, 16 november 2015

Vluchtelingen langer welkom in hostel Grou

Grou - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil van de crisisnoodopvang in Waterhostel Oer 't Hout in Grou een noodopvanglocatie maken. Het COA heeft hierover overeenstemming bereikt met de eigenaar van het waterhostel. Het gaat om de opvang van maximaal 195 vluchtelingen, die tot en met 30 april 2016 kunnen blijven.

Geloof & Kerkmaandag, 16 november 2015

Structuur kerkelijk leven niet meer van deze tijd

Leeuwarden - De volle kerken zoals die er waren tot de jaren zestig van de vorige eeuw waren een uitdrukking van 'verenigingen' van mensen die dezelfde overtuigingen en hetzelfde doel voor ogen hadden. Er waren veel 'verenigingen' met eigen bijeenkomsten: gereformeerden, hervormden, vrijzinnigen, rechtzinnigen, blauwe, liberale en confessionele. En er was de 'Friese vereniging' van ds. G.A. Wumkes en anderen die pleitten voor het Fries in de eredienst. Dit 'verenigingsleven' is afgenomen. Mensen kiezen er steeds meer voor om onderdeel te zijn van veel kleinere groepen. Dat is de achtergrond van de steeds legere kerken.

Sportmaandag, 16 november 2015

VC Sneek spoelt Europese kater weg met winst

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek hebben de nare smaak van de Europese nederlaag tegen VDK Gent in de eerste ronde van de CEV Cup weggespoeld met de vijfde competitiezege. In de Sneker sporthal werd zaterdagavond het jeugdige gezelschap van Oskam Taurus, debutant in de eredivisie, in een viersetter verslagen. Het werd 3-1 (25-15, 17-25, 25-19 en 25-15) voor de Sneker vrouwen in een duel met pieken en dalen.

Sportmaandag, 16 november 2015

De sportwereld draait gewoon door, hoe gek dat ook klinkt

Sport is de belangrijkste bijzaak van het leven. Dat bleek dit weekeinde eens te meer. Met de aanslagen van vrijdag in Parijs in gedachten, was alles wat zich op sportgebied afspeelde relatief onbelangrijk. Kon sport desondanks voor een lichtpuntje in donkere dagen zorgen?

Sportmaandag, 16 november 2015

Column: Beterschap van mij, aan ons allemaal

Het was dinsdagochtend. Ik keek in de badkamer eens in de spiegel. En dacht: ik zie er nóg slechter uit dan ik me voel. Ziekjes, grieperig? Zeg het maar. Feit is dat in de dagen erna thijmsiroop, mucoangin, strepsils, hot coldrex, paracetamol en dampo mijn beste vrienden waren. De middeltjes deden wat ze moesten doen: me op de been helpen. Letterlijk en figuurlijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties