De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 16 november 2016.

Economiewoensdag, 16 november 2016

Publiek wordt weggehouden van eenden en pluimvee

Leeuwarden - Diverse dierenparken en kinderboerderijen in Fryslân nemen maatregelen in verband met de vogelgriep. Zo sluiten Sanjesfertier in De Westereen en Aquazoo in Leeuwarden de doorloopvolières en worden er linten geplaatst bij waterpartijen waar watervogels zitten. Súdwest-Fryslân schermt de volières af die in het Wilhelminapark van Sneek staan. De kleindierenshow Tytsjerksteradiel die morgen in Noardburgum begint, gaat in afgeslankte vorm door. Pluimvee en watervogels zijn niet welkom. Wel zijn er pelsdieren te bezichtigen en te keuren.

Economiewoensdag, 16 november 2016

Kansen genoeg voor economie in NO-Fryslân

Surhuisterveen - Noordoost-Fryslân zou meer winst kunnen halen uit de toeristische en recreatieve sector. Ook doet de regio er goed aan zich vooral te richten op het midden- en kleinbedrijf, in plaats van op de komst van grote bedrijven.

Hoofdartikelwoensdag, 16 november 2016

Een saaie strijd die toch spannend wordt

Het leek een non event: de verkiezing van de PvdA-lijsttrekker. De vraag was niet of Diederik Samsom of Lodewijk Asscher de partij moet leiden, de vraag was of het iets uitmaakt.

Regiowoensdag, 16 november 2016

Amper vertrouwen in oplossen misdrijven

Leeuwarden - Is de fiets gestolen? Of de computer gehackt? Dan doen Friezen meestal geen aangifte bij de politie. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de aangiftebereidheid in Fryslân bij veel misdrijven laag is. Dat komt ondere andere omdat veel mensen denken dat aangifte doen geen zin heeft.

Regiowoensdag, 16 november 2016

Rechter fluit gemeente terug bij plan Raai

Drachten - De gemeente Smallingerland heeft ten onrechte een vergunning verleend voor de bouw van het woon-/zorgcomplex op de hoek van de Raai en de Zuiderdwarsvaart in Drachten. Dat heeft de bestuursrechter in Groningen bepaald.

Regiowoensdag, 16 november 2016

Groene emmers voor verzamelaars van zwerfvuil

Oosterwolde - ,,Veel handiger dan een plastic zak", zegt Albert de Jong, voorzitter van de bewonerscommissie Oosterwolde-Zuid, over de groene emmer die wethouder Hans Welle gistermiddag heeft uitgedeeld aan de vrijwilligers die de wijk wekelijks schoonhouden. ,,Een emmer hang je makkelijk even aan het stuur als je op de fiets een rondje door de wijk maakt."

Sportwoensdag, 16 november 2016

Supertalent Smid geen ideale schoonzoon

Appelscha - Stellen Smid is weer op de weg terug. Het tafeltennistalent uit Appelscha (17) kende een lastige periode, maar is al een poosje weer terug aan de tafel en speelt zijn wedstrijden in de derde divisie bij TTV Appelscha. De topsportstatus is hij kwijt, maar daar kan hij niet mee zitten. ,,Ik ben de liefde voor het spelletje nooit verloren. Bij de tafeltennisbond werken ze alleen met ideale schoonzonen, maar die zijn er binnen hun criteria niet zoveel."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties