De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 december 2011.

Cultuurvrijdag, 16 december 2011

Wederom schrijvers op ark Rink van der Velde

De Veenhoop | De schrijversark van Rink van der Velde (1932-2001) is volgend jaar opnieuw beschikbaar als werkplek voor Friese schrijvers. Dat meldt Stichting FLMD in de nieuwe Letterhoeke, het tijdschrift van Tresoar.

Cultuurvrijdag, 16 december 2011

Iris Kroes treedt op met NNO in Drachten

Drachten | Zangeres en harpiste Iris Kroes, die behoort tot de laatste zestien deelnemers van het tv-programma The Voice of Holland, treedt 1 januari op op het traditionele nieuwjaarsfeest van de gemeente Smallingerland. De Drachtster zal samen met het Noord Nederlands Orkest en jazz-saxofoniste en Edison-winnares Tineke Postma uit Heerenveen optreden.

Cultuurvrijdag, 16 december 2011

Vierde prijs kunstbeurs voor Ruth Vulto Gaube

Workum | Kunstenares Ruth Vulto Gaube uit Workum heeft afgelopen weekend de vierde prijs gekregen bij de uitreiking van de International Lorenzo Il Magnifico Award for Art and Culture op de kunstbiënnale van Florence. Ze kreeg de prijs voor haar beelden die de klank van muziek tastbaar maken.

Economievrijdag, 16 december 2011

Omzet van biologische voeding blijft stijgen

Utrecht | Consumenten hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar in de supermarkt 27,3 procent meer biologische voeding gekocht, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet in het supermarktkanaal steeg van 228 miljoen naar 291 miljoen euro. Dat meldt ketenorganisatie Bionext. De economische situatie lijkt volgens de club geen belemmering voor een stabiele en robuuste groei.

Hoofdartikelvrijdag, 16 december 2011

Grotere gemeente, kleinere provincie

De gemeentelijke herindeling in het zuidwesten van de provincie is nog niet rond of het volgende fusieproces staat voor de deur. Het noorden van Fryslân gaat bestuurlijk minder een lappendeken worden.

Regiovrijdag, 16 december 2011

Minder vraag naar jeugdzorg in Fryslân

Leeuwarden | Jeugdhulp Friesland hoopt aan het eind van 2012 de wachtlijst te hebben weggewerkt. Volgens de instelling voor hulp aan kinderen en ouders met gedrags- en opvoedingsproblemen, wordt de vraag naar jeugdzorg minder waardoor de groei stabiliseert.

Regiovrijdag, 16 december 2011

Oud-wethouder vrij van louche handel Eagum

Grou | Oud-wethouder Ruimtelijke Ordening Jenny Bouma van Boarnsterhim is door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) vrijgesproken van belangenverstrengeling bij een woningbouwproject in Eagum in 2002. Koop en verkoop van de grond zou de familie voordeel hebben kunnen opleveren.

Regiovrijdag, 16 december 2011

Verslaggever Froeks.tv weet niet wie Elio Di Rupo is

Leeuwarden | Fail of the year, noemt de redactie van Froeks.tv het incident: blunder van het jaar. Een verslaggever van de Friese jongeren-internetzender vroeg in Brussel aan een voorbijganger de weg naar het beeldje van Manneken Pis.

Regiovrijdag, 16 december 2011

Gré gebruikt haar rookgeld nu voor leuke busreisjes

Hulpmiddelen die moeten helpen bij het stoppen met roken, gaan uit het basiszorgpakket. Onbegrijpelijk vindt huisarts Rein Baarsma uit Leeuwarden. Hij heeft al menig verstokte roker van de sigaret afgeholpen met medicijnen.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 december 2011

Tienduizenden misbruikt in Katholieke Kerk

Den Haag | In de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland zijn in de periode 1945-1985 tussen de 10.000 en 20.000 minderjarigen seksueel misbruikt door geestelijken. Van onwetendheid van bisschoppen en andere kerkelijke bestuurders was geen sprake. Slachtoffers kregen te weinig gehoor en aandacht van de kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 december 2011

Pastorale brief over misbruik naar parochies

Den Haag | Het rapport-Deetman dat vandaag is gepresenteerd laat zien hoe er een doofpotcultuur bestond in Rooms-Katholieke Kerk. Een commissie onder leiding van oud-minister Wim Deetman (CDA) bestudeerde voor het onderzoek archieven van bisdommen en religieuze orden en congregaties. Bovendien sprak ze met tal van huidige en vroegere kerkbestuurders.

Sportvrijdag, 16 december 2011

Sportquiz

Uitslag SPORTQUIZ: Zeilen bij Olympische Spelen is Weymouth

Sportvrijdag, 16 december 2011

Deja-vu voor VC Sneek in de jacht op bekersucces

Sneek | DOK en daarna VC Weert. Dat waren afgelopen seizoen de twee ploegen die het winnen van de nationale beker in de weg stonden voor VC Sneek. Dit seizoen is er sprake van een deja-vu voor de Friese volleybalsters. Gisteren trof de ploeg wéér DOK als opponente in een bekerduel, wéér werd het winst en wéér levert het mogelijk Weert op als volgende tegenstander in de beker. DItmaal niet in de finale, maar in de kwartfinale. ,,Of we weer de finale halen? Dat kan wel eens lastig voor ons worden”, zei aanvalster Roos van Wijnen na de 3-0 winst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties