De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 16 december 2015.

Economiewoensdag, 16 december 2015

Geen referendum over koopzondagen in Drachten

Drachten - De inwoners van Smallingerland hoeven zich in april niet uit te spreken over of zij een koopzondag willen of niet. Een meerderheid van de gemeenteraad zag gisteravond niets in een voorstel van Fred de Groot (Smallingerlands Belang) om bij het landelijke referendum over Oekraďne op 6 april meteen de inwoners ook te bevragen over de koopzondagenkwestie.

Hoofdartikelwoensdag, 16 december 2015

Voor Rutte is de tijd van retoriek voorbij

De Tweede Kamer is de moeilijkste klas om orde te houden. Alle Kamerleden vinden dat zij gelijk hebben en sommigen kennen de procedures zo goed dat ze altijd wel een regel weten om dat gelijk alsnog te halen. Om vergaderingen in goede banen te leiden moeten de teugels nu eens strak getrokken worden en dan weer eens gevierd. Het probleem van Anouschka van Miltenburg was dat zij dit niet goed aanvoelde.

Regiowoensdag, 16 december 2015

Kringloop in Grou moet de deuren sluiten

Grou - Na veertien jaar mensen van tweedehandsspulletjes te hebben voorzien, sluit de Kringloopwinkel Grou vrijdag de deuren. De winkel aan de Muldyk wordt gerund door cliënten van zorgorganisatie WIL, onderdeel van Zorggroep Alliade, en vrijwilligers.

Regiowoensdag, 16 december 2015

Fryslân: handel in geschoten ganzen is nodig

Leeuwarden - De provincie Fryslân vindt dat geschoten brandganzen moeten kunnen worden worden opgegeten. Op dit moment is dat vanwege Europese regels nagenoeg onmogelijk. In een brief vraagt het college van Gedeputeerde Staten aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) of hij zich in Europa wil inzetten voor een versoepeling van de regels.

Regiowoensdag, 16 december 2015

De Fryske Marren akkoord met bouw crematorium

Joure - De gemeenteraad van De Fryske Marren is akkoord gegaan met de de bouw van een crematorium bij Oudehaske. De raad stemde gisteravond vrijwel unaniem voor het plan. Alleen de PvdA stemde tegen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties