De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 16 maart 2015.

Economiemaandag, 16 maart 2015

FrieslandCampina wil fabriek in Bedum uitbreiden

Leeuwarden - Zuivelconcern FrieslandCampina wil de fabriek in Bedum (ten noorden van Groningen) de komende jaren uitbreiden. Vorige week heeft het bedrijf hiervoor een intentieovereenkomst getekend met de gemeente en de provincie. Op termijn levert de uitbreiding een directe extra werkgelegenheid op voor honderd mensen. In Bedum wordt onder meer kaas gemaakt en wordt de wei verwerkt tot onder meer ingrediŽnten voor baby- en kindervoeding.

Hoofdartikelmaandag, 16 maart 2015

VVD berokkent zichzelf meeste schade

De VVD heeft het niet gemakkelijk. Een kleine reeks incidenten omtrent integriteit van VVD-politici en VVD-bestuurders maakt dat de partij zich voortdurend moet verdedigen vanwege onjuist gedrag van partijgenoten. Daarbij komt dat de politiek leider, Mark Rutte, niet altijd handig reageert op die incidenten. Zo bagatelliseerde hij de berichten over het Kamerlid Verheijen. Die moest, ondanks de sussende woorden van Rutte, het veld ruimen. En de politiek leider maakte ronduit fouten in de kwestie die bekend is geworden onder de naam bonnetjes-affaire, ten gevolge waarvan minister Ivo Opstelten moest aftreden.

Regiomaandag, 16 maart 2015

Eilanden willen meer aandacht voor zeerampen

Terschelling - De gemeenten Terschelling en Vlieland willen dat Veiligheidsregio Frysl‚n meer aandacht krijgt voor bedreigingen vanuit de Noordzee, zoals natuurrampen. In de meerjarenbeleidsplannen van de Veiligheidsregio voor 2015 tot en met 2018 wordt hier volgens hen te weinig rekening meegehouden.

Regiomaandag, 16 maart 2015

De democratie verkopen is een koude klus

Drachten - Om acht uur 's ochtends was hij al aan de slag onder het Carillon in het hartje van Drachten. Rogier van Dijk, vrijwilliger van de ChristenUnie, bouwde er de kraam op. En om ťťn uur 's middags staat hij er nog. Verkleumd, en eerlijk gezegd ook een beetje teleurgesteld. ,,De mensen zijn timide en negatief. De meesten willen niets met de politiek te maken hebben. Daar heb ik het vanmorgen best moeilijk mee gehad." En wie de passanten volgt, in hun kraag gedoken, bewust oogcontact vermijdend, snapt zijn frustratie.

Regiomaandag, 16 maart 2015

Zorgen over slangen in het FochteloŽrveen

Veenhuizen - Hoewel de precieze schade aan het gebied nog onduidelijk is, staat het voor Natuurmonumenten wel vast dat het FochteloŽrveen een grote klap heeft gekregen van de brand vrijdag. De stichting vreest voor de slangen en de damwanden in het gebied en doet aangifte van brandstichting. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken, meldt beheerder Emit Scholtens van Natuurmonumenten. ,,Dat kan niet anders. Er waren waarschijnlijk vier brandhaarden."

Geloof & Kerkmaandag, 16 maart 2015

Paus kondigt Jubeljaar aan

Rome - Paus Franciscus heeft de viering aangekondigd van een buitengewoon Jubeljaar. Op 8 december begint het Heilig Jaar dat in het teken staat van barmhartigheid. Tot nu toe zijn er 26 gewone jubeljaren geweest. 2016 is het eerste Heilig Jaar sinds 2000, toen nog onder paus Johannes Paulus II. De laatste twee buitengewone jubeljaren werden in 1933 en 1983 gehouden, 1900 en respectievelijk 1950 jaar na de dood en verrijzenis van Jezus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties