De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 april 2004.

Bijschriftvrijdag, 16 april 2004

Anders en dezelfde

Een van de moeilijkste zaken uit het christelijk geloof is wel de opstanding.

Economievrijdag, 16 april 2004

Kamsma’s al 250 jaar in schoenen

Franeker - ,,It giet by ús mar om ien ding en dat is skuon.’’ Kamsma en schoenen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat al 250 jaar. Misschien zelfs wel langer. Het is in ieder geval zeker dat Ype Ale’s in 1754 in Dronrijp een schoenmakerij dreef. Alle eigenaren van de huidige schoenwinkels van Kamsma stammen af van deze Ype Ale’ s.

Hoofdartikelvrijdag, 16 april 2004

Discussie over publieke omroep...

Er staat ons weer een fikse discussie te wachten over de publieke omroep. Aanleiding is een op verzoek van de regering uitgebracht rapport over die omroep door een commissie onder leiding van ING-bestuurder Rinnooy Kan. Deze commissie kreeg als opdracht te beoordelen of de landelijke publieke omroep zich in de periode september 2000 tot januari 2004 naar behoren heeft gekweten van haar taak zoals vastgelegd in de Mediawet. Daarnaast mocht de commissie aanbevelingen doen voor de periode 2005-2010.

Regiovrijdag, 16 april 2004

Fryslân tegen gaswinning Waddenzee

Leeuwarden - De provincie Fryslân blijft tegenstander van nieuwe gasboringen in de Waddenzee. Gedeputeerde Staten blijven met nog te veel vragen zitten na lezing van het rapport van de commissie-Meijer. De besturen van de drie noordelijke provincies leggen maandag hun bezwaren voor aan de verantwoordelijke bewindslieden. De werkgevers reageren boos.

Regiovrijdag, 16 april 2004

Vergadering Fries stamboek onzeker

Drachten - De spanningen binnen de gelederen van de fokkers van Friese paarden lopen hoog op nu is uitgelekt dat de voorzitter van het stamboek de laatste weken een aantal malen met de dood is bedreigd. Mogelijk gaat zelfs de algemene ledenvergadering van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS), die voor volgende week vrijdag gepland staat in Wolvega, niet door.

Regiovrijdag, 16 april 2004

‘Franeker’ moet meer snijden

Franeker – De gemeente Franekeradeel moet waarschijnlijk nog meer bezuinigen dan nu het geval is. Dit bleek gisteravond tijdens de commissievergadering. Door kortingen van het rijk loopt de gemeente de komende jaren een miljoen euro mis.

Regiovrijdag, 16 april 2004

Vertrekcentrum Dokkum trekt baantjesjagers

Dokkum – Er is veel belangstelling voor werk in het te openen vertrekcentrum in Dokkum. Dat bevestigt de gemeente Dongeradeel. In het vertrekcentrum komen 42 mensen te werken, vier keer zoveel als in het huidige azc.

Regiovrijdag, 16 april 2004

Waddenzee kan veiliger

Esbjerg – De veiligheid in de Waddenzee kan sterk worden vergroot als nationale overheden bestaande Europese regels sneller in hun beleid zouden invoeren. De overheden reageren nu veel te traag. Die conclusie trekken Duitse onderzoekers in een rapport over de veiligheid in de Waddenzee. Het rapport werd gisteren gepresenteerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 april 2004

Met ‘Het Rode Koord’ naar kerk

Kollumerzwaag - Het Lichtpunt in Kollum-erzwaag gaat vanaf september kant en klare kerkdiensten aanbieden met de titel ‘Het Rode Koord’. Op deze manier wil de christelijke opvang-organisatie de band met de kerkelijke achterban versterken.

Sportvrijdag, 16 april 2004

Friese clubs krijgen NOC*NSF-certificaat

Leeuwarden – Atletiekvereniging Horror uit Sneek en volleybalclub VC Joure krijgen als eerste twee clubs in Nederland het NOC*NSF certificaat ‘De gezonde sportvereniging’.

Sportvrijdag, 16 april 2004

Epke Zonderland turnt uitstekend

Ljubljana – Epke Zonderland heeft bij het EK turnen in Ljubljana gisteren een uitstekende prestatie geleverd. De Lemster had bij de junoren over zes toestellen gezien de beste individuele score: 53,711.

Sportvrijdag, 16 april 2004

VC Sneek wil met Olof van der Meulen hogerop

Sneek – Olof van der Meulen is bereid gevonden om volgend seizoen als trainer-coach met de volleybalsters van VC Sneek de weg omhoog in te slaan.

Sportvrijdag, 16 april 2004

Noord Nederland Tour zet zichzelf op de kaart

Groningen - Zekerheden over namen kan en wil de organisatie niet geven, maar in het hypothetische geval is het mogelijk dat wielergrootheden als Michael Boogerd, Erik Dekker, Erik Zabel en Jan Ullrich woensdagmiddag 23 juni op het Wilhelminaplein in Leeuwarden meedoen in de sprint om de zege in de eerste Noord Nederland Tour.

Weervrijdag, 16 april 2004

Warm

Het blijft vanavond en vannacht vrijwel helder met minimumtemperaturen die komen te liggen rond 6 ŕ 7 graden. Morgen hebben we opnieuw een aangename dag met zonnige perioden en het wordt |zo’n 20 graden. Het waait zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties