De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 april 2010.

Cultuurvrijdag, 16 april 2010

Heerenveense (14) in finale landelijke dichtwedstrijd

Heerenveen - De veertienjarige Elsje van der Eems uit Heerenveen is een van de tien finalisten van de landelijke dchtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Voor deze wedstrijd stuurden zesduizend jongeren een gedicht in.

Economievrijdag, 16 april 2010

MKB-Noord en VNO-NCW Noord slaan handen ineen

Groningen - De noordelijke werkgeversorganisaties MKB-Nederland Noord en VNO-NCW Noord gaan intensiever met elkaar samenwerken. Op zes beleidsterreinen wordt voortaan onder één vlag worden geopereerd. Het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen, infrastructuur, energie, waterschappen, arbeidsmarkt en onderwijs en Natura 2000. Dat hebben beide organisaties bekendgemaakt.

Economievrijdag, 16 april 2010

Nelleke Mulder wint prijs met bedrijfskleding

Sneek - Styliste Nelleke Mulder uit Sneek is gisteren in de prijzen gevallen met haar ontwerp van uniformen voor het personeel van een ouderencentrum in Amsterdam. Ze won in de Rotterdamse Ahoy de ‘Corporate Fashion Award' in de categorie ‘Medical Wear’. De styliste die al jarenlang meewerkt aan de stylingrubrieken in het Friesch Dagblad, haalde het personeel uit het wit en stak iedereen in getailleerde paarse jasjes, gemaakt van van duurzaam Max Havelaar-katoen.

Economievrijdag, 16 april 2010

Paques sluit 2009 goed af ondanks economische crisis

Balk - Milieubiotechnologiebedrijf Paques uit Balk heeft het jaar 2009 goed afgesloten. Dat heeft het bedrijf, vooral bekend van waterzuiveringsinstallaties, bekendgemaakt. Hoewel de resultaten in vergelijking met een jaar ervoor fors minder zijn, is de onderneming gezien de economische recessie tevreden over de cijfers van 2009.

Hoofdartikelvrijdag, 16 april 2010

Ingewikkelde zorgen

Het perspectief voor onze gezondheidszorg is somber - financieel gezien. De tegenvaller van twee miljard euro die minister De Jager deze week naar buiten bracht, is exemplarisch. De kosten nemen jaarlijks toe, deels omdat we langer leven en ten gevolge daarvan meer jaren van complexe zorg gebruik maken, deels omdat we steeds hogere kwaliteit aan zorg willen hebben en kunnen krijgen. En dat kost ook meer geld.

Regiovrijdag, 16 april 2010

Wonsstelling was in mei 1940 een wanhoopslinie

Kornwerderzand - Een wanhoopslinie. Voor de militairen was de uitrusting ontoereikend, de opstellingen waren slecht en de troepenmacht was te klein. Daarom braken de Duitse soldaten in mei 1940 al binnen 24 uur door de zeven kilometer lange Wonsstelling.

Regiovrijdag, 16 april 2010

Het botste eerst, maar inmiddels is veel bereikt in Gaasterland

Balk - Vijftien jaar geleden presenteerde de provincie Fryslân het EHS-plan voor Gaasterland. Het plan stuitte op veel verzet, maar er is intussen toch veel bereikt. ,,Van de crisis is een kans gemaakt.”

Regiovrijdag, 16 april 2010

Goedkoop tanken verboden, om files te voorkomen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden verbiedt dat Tango morgen de brandstoffen in de aanbieding doet bij het tankstation aan de Tijnjedyk. Tango bestaat tien jaar en viert dat door 20 cent korting te geven op alle brandstoffen. ,,Als Tango dat doet, staat het hele centrum vast”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Regiovrijdag, 16 april 2010

Vaak met hoog salaris in te goedkoop huis

Leeuwarden - Bijna de helft van de woningcorporaties vraagt niet naar het inkomen van huurders. Daardoor kunnen mensen met een hoog inkomen aan een goedkope, sociale huurwoning komen. Wettelijk is dat niet toegestaan. Dit blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse adviesbureau Vannimwegen.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 april 2010

Grenzen soms moeilijker voor moeder dan voor kind

Franeker - Omdat ook voor vaders en moeders deskundigheids-bevordering onmisbaar is, houdt de gereformeerd-vrijgemaakte kerk in Franeker een opvoedcursus. Janneke Burger geeft een impressie van de tweede ochtend.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 april 2010

Kerk toont historische rijkdom

Sint Nicolaasga - Na jarenlange restauratie is het interieur van de hervormde kerk van Sint Nicolaasga weer teruggebracht naar het origineel. Mét nieuwe, frisse kleuren. Grootste verrassing tijdens de restauratie: de ontdekking van historische schilderingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties