De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 16 april 2018.

Cultuurmaandag, 16 april 2018

Fanfaretitels voor Menaam en Augustinusga

Amper drie, vier maanden staan ze op de bok voor hun nieuwe orkest en meteen halen ze de kampioenstitel op het NK Fanfare met hun orkest. Groot feest daarom bij Constantia Menaam en De Bazuin uit Augustinusga.

Economiemaandag, 16 april 2018

Bibliotheek Hallum onder marktwaarde verkocht

Hallum - De voormalige bibliotheek van Hallum wordt waarschijnlijk ver beneden de getaxeerde waarde van 130.000 euro verkocht.

Hoofdartikelmaandag, 16 april 2018

Cambuurstadion gaat heel Leeuwarden aan

De ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion en het WTC-gebied daaromheen liggen stil. De ontwikkelaars zien een voortzetting voorlopig niet zitten. Er zijn problemen met de invulling van de detailhandel door de komst van Bauhaus op steenworp afstand en de beoogde nieuwe eigenaar van het WTC wil over afspraken met de gemeente Leeuwarden opnieuw onderhandelen.

Regiomaandag, 16 april 2018

Kameleonserie moet Terherne impuls geven

Terherne - De nieuwe Kameleonserie, die de NCRV/KRO vanaf komende zaterdag twaalf weken lang uitzendt op NPO3, moet tienduizenden extra toeristen naar het Kameleondorp Terherne trekken.

Regiomaandag, 16 april 2018

Mogelijk wolf gesignaleerd bij Appelscha

Appelscha - Staatsbosbeheer en de schaapherders die op pachtbasis werken in de natuurgebieden zijn in gesprek over bescherming van de kuddes tegen mogelijke wolven. Het thema wordt urgenter nu er mogelijk ook in Fryslân een wolf is opgedoken.

Regiomaandag, 16 april 2018

Presentatie derde ‘citybook’ tijdens Taalfestival

Leeuwarden - Leeuwarder Arjan Hut is de derde van de vier schrijvers die dit jaar een citybook over Leeuwarden schrijven. Na verhalen van de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck en de in Finland wonende Iraakse vluchteling Hassan Blasim is er nu een citybook ‘van binnen uit’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties