De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 mei 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 16 mei 2015

Scharnierpunt voor hoop en troost

Hemelvaart is naar inhoud een onbekende christelijke feestdag. Ook gelovigen vinden het vaak moeilijk de betekenis van het verhaal dat Jezus, veertig dagen na Pasen, omhoog geheven werd te doorgronden. Toch is de hemelvaart een bijzondere gebeurtenis, in het hart van de christelijke geloofsleer.

Regiozaterdag, 16 mei 2015

Oude Thialf-deal achtervolgt Heerenveen

Het afkopen van bouwcontracten in de Heerenveense wijk Skoatterwâld voor de mogelijke komst van een nieuw Thialf achtervolgt de gemeente Heerenveen zeven jaar later nog. De deal tussen de gemeente en de woningbouwcorporaties WoonFriesland en Accolade en twee bouwgroepen zorgt er nu mede voor dat de accountant slechts een accountantsverklaring met beperking heeft afgegeven voor de jaarrekening 2014 van Heerenveen. Volgens de gemeente, de provincie en Thialf is er niets aan de hand.

Regiozaterdag, 16 mei 2015

Woningnood is hoog op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog worstelt met de woonsituatie op het eiland. Aan de ene kant is er te veel leegstand, terwijl er aan de andere kant veel woningzoekenden zijn. Bijbouwen en het versoepelen van de regels voor permanente bewoning moeten een oplossing bieden.

Regiozaterdag, 16 mei 2015

Friese ambities: kansen voor iedereen

Verlaging van de provinciale opcenten voor iedere autobezitter, meer duurzame energie, de verdubbeling van de N381 bij Oosterwolde en toeristen die gratis met de bus mogen: een handvol maatregelen van de nieuwe coalitie van CDA, VVD, SP en FNP in Provinciale Staten in Fryslân. Gisteren presenteerden de partijen hun plannen voor de komende vier jaren.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2015

Achter Mariabeeld aan door de stad: feestje voor heel Bolsward

Voor het eerst sinds de Reformatie gaat er zondag in Bolsward weer een processie over straat. Het jubileum van het Mariabeeld Maria van Sevenwouden wordt een feestje voor heel de stad. Henny Brouwer (31) is er al maanden druk mee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties