De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 16 mei 2018.

Economiewoensdag, 16 mei 2018

Laat groeiende boer investeren in fabriek

Easterein - Zo’n honderd melkveehouders van FrieslandCampina hebben een alternatief toekomstplan gemaakt voor de zuivelcoöperatie. Een van de peilers daaronder is dat boeren die hun melkproductie stevig opschroeven gedurende drie jaar een bijdrage betalen aan de kosten voor verwerking in de fabriek. De voorgestelde korting van tien cent per liter bij overproductie wil beweging ‘het vrije coöperatieve woord’ van tafel.

Economiewoensdag, 16 mei 2018

Noord-Nederlands lobbygeld voor logistieke sector

Leeuwarden - De drie noordelijke provincies willen zichzelf meer op de kaart zetten als logistieke regio. Werkgeversorganisatie VNO-NCW gaat hiertoe een projectleider aanstellen, die wordt betaald door de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.

Hoofdartikelwoensdag, 16 mei 2018

Opvolger Donner niet alleen zaak kabinet

Het is gek dat bij zo’n eerbiedwaardig en eeuwenoud instituut als de Raad van State de aanstelling van de vicepresident zo vaak tot rumoer leidt.

Regiowoensdag, 16 mei 2018

Ferwert wordt proefdorp voor zelfrijdende bus

Ferwert - Fryslân wil in Ferwert ervaring opdoen met zogeheten zelfrijdend vervoer, openbaar vervoer zonder chauffeur. De provincie en vervoerder Arriva werken aan een proef voor een voertuig dat pendelt tussen het Dockinga College en de bushalte aan de Ljouwerterdyk (N357).

Regiowoensdag, 16 mei 2018

Blunder OM vertraagt grote fraudezaak

Sneek - De omvangrijke fraudezaak tegen een 37-jarige oud-inwoner van Sneek en Leeuwarden is minstens enkele weken vertraagd door een blunder van het Openbaar Ministerie (OM). De verdediging van de verdachte en de rechtbank kregen pas maandag ruim 240 schadevorderingen van slachtoffers binnen. ,,Ik heb tijd te kort om dit op een zorgvuldige manier voor te bereiden", meldde advocaat Jillis Roelse gisteren over de laat verstuurde stukken. Zijn cliënt werd in juli 2016 aangehouden en sindsdien zit de zaak in de pijplijn. Bij een pro-formazitting in januari meldde het OM al dat de stukken opgestuurd zouden worden. ,,Ik begrijp niet dat het zo moet", aldus Roelse.

Regiowoensdag, 16 mei 2018

Raad DFM erg kritisch over Sociaal Domein

Joure - De oppositiepartijen in De Fryske Marren vinden dat het college hen eerder had moeten informeren over de tekorten op het Sociaal Domein. Volgens de partijen moet het college al eerder op de hoogte zijn geweest van de alarmerende cijfers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties