De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 juni 2012.

Cultuurzaterdag, 16 juni 2012

Friese iepenloftspullen afgelast vanwege regen

Burgum | Het iepenloftspul in Burgum beleefde gisteravond een teleurstellende start. De première van Peer Gynt moest worden afgelast vanwege het regenachtige weer. Bezoekers die een kaart voor de voorstelling hadden, kunnen deze omzetten naar een andere datum. Ook De Hear fan Ocksefurd, het iepenloftspul van Katlijk, ging gisteravond niet door. Deze uitvoering is verplaatst naar morgenmiddag. Mensen met een kaart voor gisteravond, kunnen de voorstelling dan zien.

Cultuurzaterdag, 16 juni 2012

Twitteraars gezocht voor film over Fryslân

Leeuwarden | Dichter en kunstenaar Elmar Kuiper uit Huins werkt aan een film waarin het Friese landschap centraal staat. In Greidegeast kruipt acteur Mark Kooij in de rol van de Amerikaanse kunstschilder Bob Ross (1942-1995) die op zoek is naar inspiratie. Kuiper roept twitteraars op om de stomme film van teksten te voorzien. Hij is daarbij op zoek naar originele omschrijvingen van het Friese landschap. Greidegeast gaat op 15 september in première tijdens het Greidhoekefestival.

Economiezaterdag, 16 juni 2012

Grasdrogerij Oosterwolde naar veehandelaar Elsloo

Oosterwolde | De coöperatieve groenvoederdrogerij Oosterwolde - Hemrik heeft een nieuwe eigenaar. De leden van de onderneming zijn akkoord gegaan met verkoop aan Theo Wijntjes in Elsloo. Wijntjes is handelaar en voornamelijk gericht op veeverkoop.

Economiezaterdag, 16 juni 2012

Slechts oplappen euro moet stoppen

Honderd miljard euro werd Spanje toegezegd om de banken te helpen. Niet geloofwaardig. Niet genoeg, oordeelden beleggers. Een fiscale unie is nu écht onvermijdelijk, betogen twee economen.

Hoofdartikelzaterdag, 16 juni 2012

Geloof: pakketje of vrucht van geloven

Veel gesprekken over geloof zijn negatief van toon. De zinnen in zulke gesprekken variëren, maar hebben vaak dezelfde teneur: ‘het geloof zegt me steeds minder’. Zo’n zin lijkt duidelijk in betekenis, maar is dat lang niet altijd. Eigenlijk is het een ingewikkelde zin in wat die wil zeggen. Wat is eigenlijk dat geloof dat mij minder zegt; is dat wat ik te horen krijg in de kerk, zijn dat discussies over geloof die ik voer of besluister? Gaat het in het geloof over wat ik denk, of over wat ik voel? Of kan het zijn dat ik ben veranderd waardoor het ‘oude’ geloof nietszeggend is geworden?

Regiozaterdag, 16 juni 2012

Leeuwarden geeft een feestje voor de hele provincie

Leeuwarden | Het laatste weekeinde van september geeft Leeuwarden een feest waar de hele provincie welkom is. Vier dagen lang zal het nieuwe opgeknapte Zaailand barsten van de activiteiten. Zo zijn er concerten van het vijftigkoppige Kyteman Orchestra, straattheater, sportevenementen en een internationale dag met Liet International.

Regiozaterdag, 16 juni 2012

Veel nieuwe gezichten op lijst ChristenUnie

Leeuwarden | Naast de bekende top drie met Arie Slob, Joël Voordewind en Carola Schouten, staan er veel nieuwe gezichten op de kandidatenlijst van de ChristenUnie (CU) voor de Tweede Kamer. Anja Haga, fractievoorzitter van de CU in Provinciale Staten, is met een achtste plek de hoogst genoteerde Fries.

Regiozaterdag, 16 juni 2012

Tractors zorgen nog voor te veel ongelukken

Leeuwarden | Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen doet veel te weinig om het aantal fatale ongevallen met landbouwvoertuigen verder terug te dringen. Aanbevelingen die de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) anderhalf jaar geleden deed, zijn niet opgevolgd. Dat schrijft de OVV in het jaarverslag over 2011.

Regiozaterdag, 16 juni 2012

42195 meter lopen of rennen

Raerd | De vierde Slachtemarathon - 42195 meter van Raerd naar Easterbierrum - is vanochtend van start gegaan. De hardlopers zijn in één groep om half zeven vertrokken, de eerste wandelaars om vijf voor zeven.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 juni 2012

Pionieren: eropuit, weg uit veilige zone

De domineeskerk is echt voorbij en leken spelen een cruciale rol bij het pionieren in Nederland. Het is de overtuiging van ds. Wim Stougie uit Eastermar na het bezoeken van nieuwe kerkvormen in Engeland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties