De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 juli 2004.

Economievrijdag, 16 juli 2004

Werkloosheid Noorden lijkt over de piek

Leeuwarden - De werkloosheid in het Noorden lijkt, net als in de rest van Nederland, het hoogtepunt voorbij te zijn. Het aantal werklozen in de drie noordelijke provincies daalde in juni met 2,3 procent. Over het laatste halfjaar is de daling 3,6 procent. Dat maakte het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gisteren bekend.

Economievrijdag, 16 juli 2004

Geen hoop voor Atoglas

Leeuwarden - De directie van kunststoffabriek Atoglas geeft haar werknemers geen hoop op behoud van de fabriek in Leeuwarden. De Ondernemingsraad (OR) moet nog advies uitbrengen over het sluitingsplan, maar de directie gaat ervan uit dat het door de OR ingeschakelde adviesbureau Berenschot, de berekeningen van Atoglas zal bevestigen. Gisteren lichtte een zware delegatie van Atoglas en holding Atofina, de plannen toe. Dat leidde tot veel emoties en weinig nieuwe inzichten.

Economievrijdag, 16 juli 2004

Krimp suikersector onduidelijk

Brussel/Den Haag – De gevolgen van de eergisteren gepresenteerde plannen van Eurocommissaris Fischler van landbouw worden pas over enkele jaren ten volle duidelijk. De gevolgen voor de minimumprijzen zijn al wel bekendgemaakt. Tenminste als het aan Fischler ligt.

Hoofdartikelvrijdag, 16 juli 2004

Media en politiek…

Er is een toenemend aantal klachten over de manier waarop onze media omgaan met de politiek, waarbij de blikken zich vooral richten op de televisie. De regering heeft daarom de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling in 2003 gevraagd daar eens naar te kijken. In het rapport dat deze Raad uitbracht aan staatssecretaris Van der Laan worden inderdaad heel wat kritische noten gekraakt.

Regiovrijdag, 16 juli 2004

Flitsteam tegen vervuiling

Drachten – Thuiszorg De Friese Wouden gaat bijspringen in sterk vervuilde huishoudens. Een team van huishoudelijke medewerkers brengt bij gezinnen de zaken op orde. Het project is vorig jaar als proef in Achtkarspelen gestart en wordt nu uitgebreid naar de andere gemeenten waar De Friese Wouden actief is, grofweg het oostelijk deel van Fryslân.

Regiovrijdag, 16 juli 2004

Goedkope last-minute of naar Appelscha

Leeuwarden – Friezen bezuinigen op hun vakantiebudget. Als ze op vakantie gaan, dan blijven ze ondanks het slechte weer dichtbij, of ze boeken een ‘goedkope’ last-minute. Het heeft te maken met de minder goede economische situatie. Dit blijkt uit een rondgang.

Regiovrijdag, 16 juli 2004

‘Je hart luchten bij de psycholoog: altijd goed’

Arum – Hij is net terug van zijn derde missie, de 28-jarige militair Pier Bruinsma uit Arum. Vier maanden is hij in Irak geweest, na eerder tweemaal te zijn uitgezonden naar Bosnië. Hij heeft er vreselijke dingen meegemaakt, is geconfronteerd met situaties die gaan over leven en dood. Hij is geen prater, maar is blij dat hij vóór terugkeer naar Nederland even zijn hart heeft kunnen luchten bij een psycholoog. ,,Dat is verplicht, maar wel goed. Het is vertrouwelijk en het lucht op.”

Geloof & Kerkvrijdag, 16 juli 2004

‘God is de liefde, Hij is dus in alles’

Er wordt door volwassenen heel wat over God gedelibereerd. Voor kinderen ligt geloven vaak eenvoudiger. Hun onbevangenheid ten voorbeeld en ter verademing. Deel 1

Geloof & Kerkvrijdag, 16 juli 2004

Geloven en afzien op de fiets

De Ronde van Frankrijk is volop aan de gang. We zien wielrenners zweten en zwoegen, en ook bidden om een goede prestatie. Hoe zit het met het geloof op de fiets?

Geloof & Kerkvrijdag, 16 juli 2004

Na de mis aan de koffie in het dorpscafé

Zaterdag is de Sint Martinustsjerke van Reahûs geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een betrokkene over zijn of haar kerk. Vandaag: drs Ciel Huitema-Walta, pastoraal werkster van de Sint Martinusparochie.

Sportvrijdag, 16 juli 2004

Als je durft te falen, heb je kans om te slagen

Leeuwarden – ‘Alleen diegene die het aandurft om te falen, heeft een kans om te slagen’. Op het A4’tje dat Richard Krajicek tijdens zijn praatje houvast biedt, staat het citaat van John F. Kennedy in hoofdletters geschreven. De uitspraak van de vroegere Amerikaanse president is een grote inspiratiebron voor Krajicek. ,,Als je de ambitie hebt om de top te halen, moet je niet bang zijn om te falen. Je zult keuzes moeten maken en risico’s moeten nemen.’’

Sportvrijdag, 16 juli 2004

Rus gaat korfballen op topniveau in Drachten

Drachten - De 19-jarige Sergey Nizovski uit Rusland speelt het komende sportseizoen bij korfbalvereniging Drachten. De Russische jeugdinternational komt in oktober naar Fryslân. Gedurende het zaalseizoen maakt hij deel uit van de A-selectie en zal hij een intensief opleidingsprogramma volgen. Nizovski is de eerste Rus ooit die gaat deelnemen aan de Nederlandse korfbalcompetitie.

Weervrijdag, 16 juli 2004

Warmte komt

Het wordt vanmiddag zo’n 20 graden, met veel bewolking, weinig zon en af en toe regen. Morgen komt de warmte en loopt de temperatuur op tot 26 graden. De zon schijnt en het is rustig weer, met ‘s avonds enkele onweersbuien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties