De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 16 juli 2012.

Cultuurmaandag, 16 juli 2012

Zesde keer strandbieb in Makkum

Makkum | Op het strand van Holle Poarte in Makkum staat dit jaar voor de zesde keer de strandbibliotheek. Tot en met 2 september kunnen bezoekers er boeken lenen.

Cultuurmaandag, 16 juli 2012

Illusionist Marcel Kalisvaart op Taptoe Leeuwarden

Leeuwarden | Marcel Kalisvaart alias de Prince of Illusions treedt in oktober op tijdens Taptoe Leeuwarden. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Kalisvaart werd afgelopen weekend in het Engelse Blackpool uitgeroepen tot beste illusionist ter wereld.

Cultuurmaandag, 16 juli 2012

Kunstenaar Louis le Roy (87) overleden

Oranjewoud | Beeldend kunstenaar Louis le Roy is gisteren op 87-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oranjewoud. Le Roy was in Fryslân bekend van zijn Ecokathedraal in Mildam en zijn ‘wilde tuin’ aan de Kennedylaan in Heerenveen. In beide ecologische projecten belicht hij zijn visie op mens en natuur. Centraal hierin staat dat de mens de natuur niet moet beheersen, maar samen dient te werken met haar groeikracht.

Economiemaandag, 16 juli 2012

Minder illegale arbeid in de Westlandse kassen

Den Haag | Het speciale Westland Interventieteam (WIT) treft in de glastuinbouw in de regio Rotterdam en Den Haag steeds minder illegale werknemers aan. Vorig jaar werden bij 14 procent van de controles in de kassen illegale, vaak Bulgaarse, arbeidskrachten aangetroffen. In 2010 stuitten de inspecteurs bij 18 procent van de controles op illegale praktijken en in 2006 ging het nog om 36 procent.

Hoofdartikelmaandag, 16 juli 2012

Regeringsbeleid en mensbeeld

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid heeft een vergaande maatregel afgekondigd: homeopathische middelen mogen niet meer op de verpakking melden wat de geneeskrachtige werking is, tenzij die wetenschappelijk is aangetoond. In de praktijk betekent deze maatregel bijna de nekslag voor deze middelen: hoe weet een cliënt welk middel hij voor welke kwaal moet kopen, zonder de juiste informatie?

Regiomaandag, 16 juli 2012

School van Kevin voert nu actie voor álle kinderen met kanker

De kinderen van cbs De Opdracht in Ureterp zamelen vandaag geld in voor KiKa. Ze zijn extra fanatiek, want ze hebben bij schoolgenoot Kevin gezien hoe verwoestend kanker kan zijn.

Regiomaandag, 16 juli 2012

Duizenden bezoekers bij eerste Jailbreak Festival

Leeuwarden | ,,We zijn allemaal verschillend, maar het is de inkt die ons verbindt.” Dat zei Henk Schiffmacher zaterdag tijdens het Jailbreak Festival in De Blokhuispoort in Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 16 juli 2012

New Wine, een intieme Opwekking

De conferentie Opwekking haalde dit jaar met haar 60.000 bezoekers zelfs het NOS Journaal. De Zomerconferentie van New Wine haalt zulke bezoekersaantallen bij lange na niet. Maar jaarlijks vinden steeds meer christenen de weg naar deze conferentie die zaterdag begint.

Geloof & Kerkmaandag, 16 juli 2012

R.K.-regioparochie in Zuidwesthoek

Bolsward | De besturen van de katholieke parochies van Bolsward, Makkum, Witmarsum en Workum hebben ingestemd met het plan om per 1 januari 2014 samen te gaan in één nieuwe parochie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties