De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 16 juli 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 16 juli 2015

VVD, klem tussen macht en ideologie

De reacties in de Tweede Kamer op het akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden waren geruststellend voorspelbaar. D66, als eurozinnige partij, was er blij mee en de PVV, als anti-EU-partij, was boos. ChristenUnie en SGP onderstreepten de noodzaak van een Grexit, het CDA vond het wel heel veel geld, de SP maakte zich zorgen over de gewone Griek.

Regiodonderdag, 16 juli 2015

Terschelling wil Dellewal toch zelf ontwikkelen

Terschelling - De gemeente Terschelling pakt de ontwikkeling van Dellewal weer op. Volgens de gemeente is het niet langer financieel verantwoord om te wachten op Stichting Baai Dellewal, die het gebied aan de natuur wil teruggeven. Evenmin wil de gemeente ruimte geven aan WestCord Hotels om het naastgelegen Hotel Schylge uit te breiden: er moet volgens wethouder Teun de Jong een geheel nieuw plan komen.

Regiodonderdag, 16 juli 2015

Ook meer Friese bedrijven wilden personeel kwijt

Leeuwarden - Veel meer Friese werkgevers dan vorig jaar hebben de afgelopen twee maanden geprobeerd om via de rechter een personeelslid te ontslaan. De rechtbank in Leeuwarden kreeg in mei en juni - de maanden voordat het nieuwe ontslagrecht van kracht werd - 78 verzoeken binnen van bedrijven die een arbeidsovereenkomst wilden ontbinden. Vorig jaar waren dat in diezelfde periode vijftig.

Regiodonderdag, 16 juli 2015

Festivalterrein als lab voor duurzaamheid

Leeuwarden - ,,Een festival is absoluut niet duurzaam. Integendeel", erkent mede-organisator Sjoerd Bootsma van Welcome to the Village. Op het festivalterrein in de Groene Ster bij Leeuwarden hangt inderdaad de dieselgeur van de generatoren. De benodigde stroom van accu's betrekken lukt nog niet. ,,Maar we streven hier met elkaar wel naar een schone en leefbare wereld.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 juli 2015

IZB gaat kerken begeleiden in discipelschap

Amersfoort - Ds. Jan-Maarten Goedhart (46) wordt met ingang van 1 september projectleider missionaire trajecten van de IZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Hij zal met zijn team intensief optrekken met kerkenraden en gemeenten om hen te begeleiden in de bezinning op actuele vragen rond discipelschap en missionair gemeente-zijn, meldt de IZB.

Sportdonderdag, 16 juli 2015

De Tour-koffer van Lieuwe Westra: met tape en meetlint jagen op dagsucces

Door Daan Rieken

Sportdonderdag, 16 juli 2015

Oane Galama: fierljeppen net als Tour de France

Door Ernst Slagter -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties