De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 16 augustus 2004.

Bijschriftmaandag, 16 augustus 2004

Bezorgdheid

En Jezus zeide tot zijn discipelen: Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten of over uw lichaam, waarmede gij u zult kleden.

Hoofdartikelmaandag, 16 augustus 2004

De regen, het klimaat…

Fryslân is in enkele uren tijd een natte provincie geworden. Met name in het noordwestelijke deel van de provincie viel verschrikkelijk veel regen; diverse records werden gebroken. Burgers en boeren ondervonden en ondervinden veel last van het vele water. De infrastructuur van riolen, waterlopen en landerijen is niet opgewassen tegen dergelijke extreme waterval.

Regiomaandag, 16 augustus 2004

Vaker maar minder lang in hospitaal

Drachten - Het aantal opnamen in de Nederlandse ziekenhuizen is sinds 2000 met 16 procent toegenomen. Per duizend inwoners steeg het aantal opnamen van 139 tot 162. Daartegenover staat dat de gemiddelde verpleegduur daalt. Ook de Friese ziekenhuizen signaleren deze trend.

Regiomaandag, 16 augustus 2004

Waterstand nog niet op streefpeil

Leeuwarden – Het waterpeil in de provincie komt op zijn vroegst woensdag weer op het normale niveau van 52 centimeter onder NAP. Wetterskip Fryslân heeft zondagmiddag de pompen van het Woudagemaal weer stilgezet.

Regiomaandag, 16 augustus 2004

Sensationeel slot van IFKS

Lemmer - Jeroen de Vos is met zijn Eelkje II de 23ste IFKS-kampioen geworden. De Amsterdamse jachtontwerper werd zaterdag op het IJsselmeer bij Lemmer vierde en dat was genoeg voor de titel. Bij de start lag Siebo Zijsling van de Striidber uit IJlst nog in kampioenspositie. Hij werd uiteindelijk vijfde en daarmee derde in het klassement. Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer won zaterdag de finale en eindigde als tweede in het eindklassement.

Regiomaandag, 16 augustus 2004

Na vijftien jaar titel voor Age Veldboom

Lemmer - Age Veldboom uit Earnewâld heeft zijn derde lustrum als IFKS-schipper afgelopen zaterdag bekroond met de titel in de A-klasse van de kleine skűtsjes. Met nog een wedstrijd te zeilen, lag Veldboom ver voor op de concurrenten, maar door een protest van Pieter Osinga van het Avontuur uit Heeg bleef de titel voor Veldboom lang onzeker.

Geloof & Kerkmaandag, 16 augustus 2004

Regen deert Flevo-bezoekers niet

Liempde - De gestaag neervallende regen verandert het landgoed Velder in het Brabantse Liempde op sommige plekken in een modderpoel. De jeugdige bezoekers van het Flevo Festival - het jaarlijkse vierdaagse christelijke jongerenfestijn dat gisteren met een kerkdienst werd afgesloten - laten zich er echter niet door van de wijs brengen. Ze banjeren vrolijk verder, een enkeling draagt regenkleding, de meeste zijn luchtig gekleed, alsof de hele dag het zonnetje schijnt. Zelfs fikse plensbuien kunnen hen niet uit hun humeur brengen.

Geloof & Kerkmaandag, 16 augustus 2004

Een suikerzakje om te horen

Duizenden toeristen zoeken in de zomer de camping op voor een aangename vakantie. Het Friesch Dagblad bezoekt wekelijks op zondag een van de campingdiensten of speciale kerkdiensten die worden georganiseerd voor de vakantiegangers. Vandaag deel 6: de dienst in het openluchttheater van Diever.

Sportmaandag, 16 augustus 2004

Friese paarden maken indruk bij FK dressuur

Gorredijk - Bij de Friese outdoorkampioenschappen in Gorredijk ging de dressuurtitel in de klasse Z2 zaterdag naar Susan Bouwman-Wind uit Nijeveen met de hengst Marten Hendrik. In de klasse Z ging de winst naar Julien Beersma uit Witmarsum met de hengst Master.

Sportmaandag, 16 augustus 2004

Hoopvol begin Heerenveen in nieuw seizoen

Alkmaar – Gertjan Verbeek benadrukte na de voorbereiding dat het nieuwe Heerenveen tijd nodig heeft om te groeien. Desondanks kon de Friese oefenmeester zaterdagavond in Alkmaar met genoegen constateren dat er wat staat. Zijn ploeg bleek in staat het hoger aangeslagen AZ voor eigen publiek in verlegenheid te brengen. De beloning bleef echter uit.

Sportmaandag, 16 augustus 2004

Schievink onnavolgbaar op FK fierljeppen

Winsum – Normaliter was hij een uitgesproken favoriet geweest voor de Friese kampioenschappen fierljeppen in Winsum, maar zaterdag was Henk Schievink dat niet. Het zou niet logisch zijn om na drie weken afwezigheid in de eerste de beste wedstrijd meteen de Friese titel te grijpen. Toch was dat precies wat de Burgumer deed. Op onnavolgbare wijze zelfs.

Sportmaandag, 16 augustus 2004

Koude douche voor Cambuur in Volendam

Volendam – Driekwart van de wedstrijd dominant zijn en toch dik de boot in gaan. Het overkwam Cambuur Leeuwarden gisteren in de ouverture van het voetbalseizoen tegen FC Volendam. Hoewel geflatteerd, logen de cijfers waarmee verloren werd er niet om en eindigde de eerste wedstrijd in een koude douche.

Weermaandag, 16 augustus 2004

Buien en warm

Vanmiddag nog flink wat zon en 22 of 23 graden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond droog, maar vannacht alweer buien. Morgen enkele (onweers)buien, maar ook zon en warmte met 22 of 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties