De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 16 augustus 2007.

Cultuurdonderdag, 16 augustus 2007

Klassiek concert verplaatst naar het Poppodium

Leeuwarden - In verband met de weersverwachting is het klassieke concert van vanavond zou plaatsvinden in de muziekkoepel in de Prinsentuin in Leeuwarden verplaatst naar Poppodium Romein. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Jonge getalenteerde solisten spelen werk van Bach, Debussy, Brahms en Chopin. Het gratis concert wordt om 21.00 uur geopend door locoburgemeester Krol.

Cultuurdonderdag, 16 augustus 2007

Muziek uit Engelse koortraditie

Een afwisselend programma met een aantal bekende maar ook onbekende componisten van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw kenmerkte het concert van de organist en dirigent Matthijs de Vreugd samen met de Schola Liturgica. Dit woensdagavondconcert werd gisteravond gegeven in de Sint Piterskerk te Grou.

Hoofdartikeldonderdag, 16 augustus 2007

Verplichte kinderopvang...

De zomervakantie is nagenoeg voorbij en voor een aantal kinderen betekent dat nu ietsje meer dan dat ze een klas opschuiven. Hun vader of moeder mag ze al om half acht afleveren en in het uiterste geval gaan ze pas elf uur later naar huis. Scholen zijn sinds 1 augustus verplicht om buitenschoolse opvang te regelen voor hun leerlingen.

Regiodonderdag, 16 augustus 2007

Een dag om de ‘andere’ oorlog te gedenken

Steenwijk - ,,‘Er was helemaal geen oorlog in Nederlands-Indië’, zei Wim Kok nog tegen mij in de jaren tachtig. Typisch, want de oorlog tegen de Japanners werd verdoezeld”, zegt Ed Blaauw uit Smilde. Inmiddels is er veel veranderd, want er waren dit jaar op tien plaatsen herdenkingen op 15 augustus. Voor Friezen die het einde van de Tweede Wereldoorlog in toenmalig Nederlands-Indië wilden herdenken, was de herdenking in Steenwijk de dichtstbijzijnde.

Regiodonderdag, 16 augustus 2007

Grim bekladde Us Mem, Grimm weet van niks

Leeuwarden - Wie heeft het beeld van Us Mem roze beklad? Het homoduo ‘de gebroeders Grimm’ zegt onschuldig te zijn. Toch is het tweetal een wel héél waarschijnlijke verdachte.

Regiodonderdag, 16 augustus 2007

Eigen bemiddelaar PvdA Littenseradiel

Wommels - De PvdA-fractie in Littenseradiel wordt in het conflict met burgemeester Liemburg bijgestaan door een deskundige. Het gaat volgens PvdA-raadslid Jan

Regiodonderdag, 16 augustus 2007

Cruciale rol consument bij hergebruik

Leeuwarden - Het succes van de aparte inzameling van plastic verpakkingen zal grotendeels afhangen van de Friese burgers. Zij moeten vanaf volgend jaar naar een ondergrondse container in de buurt om hun flesjes en vleesbakjes en dergelijke in te deponeren, net zoals ze dat nu al doen met glazen flessen en potjes.

Regiodonderdag, 16 augustus 2007

Plastic apart ingezameld bij burgers

Leeuwarden - Plastic verpakkingen zoals flesjes en vleesbakjes worden vanaf volgend jaar apart opgehaald en hergebruikt. De producenten van de verpakkingen betalen de gemeenten voor het inzamelen. Daardoor gaat de afvalstoffenheffing omlaag. Daar staat tegenover dat de klant meer moet betalen voor in plastic verpakte producten.

Sportdonderdag, 16 augustus 2007

Douwe Nauta wint Makkumer loop

Makkum De 10 kilometer van de Holle Poarte Campingloop is bij de mannen gewonnen door Douwe Nauta. De atleet uit Gauw had 35 minuten en 35 seconden nodig. Hij werd op behoorlijke afstand gevolgd door Jan Boonstra (Sneek) en Jappie Brandenburg (Oudemirdum) in respectievelijk 36,40 en 37,39.

Sportdonderdag, 16 augustus 2007

Tzummarum wint Revanche Freule

Jellum-Bears Tzummarum heeft na de Freule ook de Revanche Freule gewonnen. In Jellum wonnen Arnold Zijlstra, Hans Wassenaar en Steven de Bruin gisteren in de finale met 5-1 en 6-2 van Wommels. Cees de Boer, Jort Strikwerda en Johannes Hazenberg kregen slechts vijftien punten.

Sportdonderdag, 16 augustus 2007

Westra maakt indruk op het NK tijdrijden

Zaltbommel - Lieuwe Westra is gisteren op het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor eliterenners in Zaltbommel als vierde geëindigd. De wielrenner uit Mûnein was achter de profs Stef Clement ( Bouygues Telecom), Michiel Elijzen (Cofidis) en Rick Flens (Rabobank) de snelste amateur.

Weerdonderdag, 16 augustus 2007

Buien

Vanmiddag wordt het vrij zonnig met geleidelijk minder buien. Het wordt 18 tot 20 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Morgen opnieuw buien, bij 18 graden en in de middag vrij zonnig weer. De wind uit het westen is matig tot vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties