De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 16 oktober 2003.

Analysedonderdag, 16 oktober 2003

Eerst vragen, later oordelen

Hieronder volgt een samenvatting van de speech die minister-president Jan Peter Balkenende woensdag uitsprak bij de jubileumviering van het Friesch Dagblad .

Bijschriftdonderdag, 16 oktober 2003

Gunstgenoten

In de klas van de lagere school - basisschool heet dat tegenwoordig - zat een mooi blond meisje.

Cultuurdonderdag, 16 oktober 2003

Geslaagde eerste editie van Senioren Festival

Surhuisterveen – Het Noordelijk Senioren Festival voor koren en korpsen krijgt zeker een vervolg. Dat heeft voorzitter Durk Dam van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland donderdag gemeld.

Cultuurdonderdag, 16 oktober 2003

Tweede Iepenloftspul Brantgum in 2004

Brantgum – De commissie Iepenloftspul Brantgum komt volgend jaar opnieuw met een iepenloftspul. In het kader van het Bonifatiusjaar wordt in juli het stuk It Relikwy fan de Mieden gespeeld. Dat heeft de commissie gisteren gemeld.

Hoofdartikeldonderdag, 16 oktober 2003

Woordbreuk

Frankrijk mag ongestraft het begrotingstekort laten oplopen, tot groot ongenoegen van Nederland. Parijs heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een begrotingstekort van meer dan 3 procent van het bruto binnenlands product. Volgens Europese afspraken kan een land in zo’n geval een miljardenboete tegemoet zien, maar de Europese Commissie ziet daar vrijwel zeker van af.

Hoofdartikeldonderdag, 16 oktober 2003

De verdeelde FNV

Het leek een ‘historisch akkoord’ te worden, de resultaten van het najaarsoverleg. Maar door de gelederen van de FNV loopt een scheur: diverse bonden hebben zware kritiek en dreigen niet akkoord te gaan. De vakcentrale - de overkoepeling van de bonden - doet vandaag alles om de bonden en hun leden in het gareel van het akkoord te krijgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 oktober 2003

Dialoog als middel verkondiging

Breda - De afgelopen jaren is er naast veel lof ook kritiek geweest op het beleid en functioneren van Paus Johannes Paulus II. Voor- en tegenstanders van de kerkvorst staren zich hier echter te veel blind op, meent bisschop Muskens. Want ondanks de kritiek heeft deze paus ook veel ten goede veranderd in de kerk en in de wereld.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 oktober 2003

Nu kijken we nog in een wazige spiegel

Volgend jaar verschijnt de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) . In de aanloop daar naartoe schrijven drie medewerkers van het vertaalteam wekelijks een column in het Friesch Dagblad . Deel 1.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Marathonschaatsers bepalen internationalisering zelf al

Alkmaar - Terwijl bestuurders en organisatoren van schaatsmarathons de mond vol hebben van internationalisering van de sport, bepalen de schaatsers ondertussen zelf hoe dat er uit komt te zien.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Dennis van Tilburg vindt op Indoor de juiste wendingen

Leeuwarden - Dennis van Tilburg is Belg en als Belg mag hij vandaag en morgen in de Lichte Tour rijden met Kalusha VDL, terwijl hij voor Nederlandse begrippen nog niet de juiste prestaties met het paard neerzette.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Abe maakt eindelijk debuut in kampioenstrijd

Kollumerzwaag - Vier jaar geleden zou de Friese stamboekhengst Abe met Tjibbe Bosma debuteren in het kampioenschap dekhengsten voor de sjees, maar het kwam er niet van.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Wielrenner Sieger Haakma verandert van koersshirt

Beetsterzwaag - Wielrenner Sieger Haakma (Beetsterzwaag) gaat komend seizoen koersen in het shirt van het APAC-wielerteam. De 21-jarige Haakma verlaat daarmee de wielerploeg Moser van Gerrie Takens.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Heerenveen trekt Ugur Yildirim aan

Heerenveen – SC Heerenveen heeft de 21-jarige Ugur Yildirim gecontracteerd.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Amateur-voetballers kijken in de ‘keuken van Foppe’

Heerenveen - In het kader van de jaarlijkse regionale studiedag van de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland), kwamen woensdag in Heerenveen zo’n 250 noordelijke amateurvoetbaltrainers bijeen.

Sportdonderdag, 16 oktober 2003

Vier tegen vier-toernooi in kader van jubileum FD groot succes

Leeuwarden - In Fryslân werden woensdag de traditionele vier tegen vier-voortoernooien gehouden, ditmaal van prijzen voorzien door het honderdjarige Friesch Dagblad. De krant ambieert een goede band met het amateurvoetbal, zeker waar het de breedtesport aangaat.

Weerdonderdag, 16 oktober 2003

Perioden met zon

We houden zowel vanmiddag als morgen flinke perioden met zon. Er is bijna geen bewolking en het is daarmee fantastisch herfstweer. Vannacht zakt het kwik tot rond 1 graad, met vorst aan de grond. Morgen wordt het zo’n 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties