De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 16 oktober 2014.

Economiedonderdag, 16 oktober 2014

Krúswei moet voor jong en oud weer ontmoetingsplek worden

Damwâld - De Krúswei stamt uit 1881 en is in 1982 tot rijksmonument benoemd. Acht jaar geleden werd het gebouw per opbod verkocht en kwam het - er was weinig belangstelling voor - in handen van de gemeente Dantumadiel. Die wist er een bestemming voor te vinden. De Krúswei moest zijn horecabestemming behouden, maar tegelijkertijd een multifunctioneel karakter krijgen, want Damwâld ontbeert al jaren de voordelen van een echt dorpshuis. ,,En dat is voor een groot dorp als Damwâld een beschamende vertoning", vindt voorzitter van dorpsbelang Feije Feenstra.

Hoofdartikeldonderdag, 16 oktober 2014

ICT-verspilling door overheid is dramatisch

Iedere krantenlezer wist het al: de overheid verspilt honderden miljoen euro's aan mislukte automatiserings- en andere ICT-projecten. In de loop van de tijd hebben de kranten de diverse mislukkingen gemeld, op grond waarvan de lezer kon vermoeden dat het om heel veel geld gaat. Maar nu blijkt het allemaal nog erger. Een commissie uit de Kamer heeft onderzoek gedaan en komt tot een raming van een slordige een tot vijf miljard euro.

Regiodonderdag, 16 oktober 2014

Zeldzame tankstopper in Kazemattenmuseum

Kornwerderzand - Het gebeurt niet dagelijks dat je een object vindt dat heeft bijgedragen aan het stoppen van de Duitse legermacht. Het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is daarom blij met de zeldzame demontabele versperringspaal, die sinds gisteren onderdeel is van de collectie.

Regiodonderdag, 16 oktober 2014

Kanaalproject kost Opsterland miljoenen extra

Nij Beets - Het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets valt opnieuw miljoenen euro's duurder uit. Door tegenvallers tijdens de werkzaamheden moet Opsterland waarschijnlijk nog eens twee miljoen extra uittrekken, bovenop de totale begroting van negentien miljoen euro.

Regiodonderdag, 16 oktober 2014

Klachten over onduidelijke brief huishoudelijke hulp

Dokkum - De brief die de gemeente Dongeradeel heeft verstuurd over het stopzetten van de huishoudelijke hulp in 2015 is onduidelijk, vindt Dongeradeel Sociaal. In de brief wordt bijvoorbeeld niet vermeld dat mensen met een laag inkomen deze hulp op voorwaarden nog wel vergoed kunnen krijgen.

Regiodonderdag, 16 oktober 2014

Caroline weet niets van het leven in Kenia

Dokkum - Ze woont al twaalf jaar in Nederland en heeft geen herinnering aan haar geboorteland Kenia. Toch dreigt voor de achttienjarige Caroline Kigeme uitzetting. Studiegenoten proberen het tij te keren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties