De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 januari 2009.

Cultuurzaterdag, 17 januari 2009

Oerol wil ministerie prikkelen met thema

Terschelling - Het Oerolfestival op Terschelling heeft dit jaar als thema Het gras tussen de planken. Dat heeft artistiek directeur Joop Mulder gisteren gemeld. ,,Op de planken staan, is theater maken. Bij ons groeit het gras letterlijk tussen de planken”, legt Mulder uit.

Hoofdartikelzaterdag, 17 januari 2009

Verlegenheid met de Geest..

Of het nu gaat over Kerst, Pasen of Pinksteren, iedere keer komt het verhaal neer op de Geest van God die in mensen wil wonen, op leven met de Geest. Dergelijke zinnen passen in de manier waarop in de kerk en onder gelovigen wordt gesproken. Daardoor lijkt het dat mensen ook begrijpen wat die zinnen betekenen.

Regiozaterdag, 17 januari 2009

Hulpverlening kan niet elke veelpleger aan

Leeuwarden - Lang niet alle veelplegers in Fryslân komen in aanmerking voor een veelplegerstraject. Politie en justitie zouden veel meer draaideurcriminelen harder willen aanpakken, maar de hulpverlening kan dat nog niet aan. Dat zegt Karin van der Honing van Veiligheidshuis Fryslân.

Regiozaterdag, 17 januari 2009

Nieuw Thialf moet ’s werelds beste ijsstadion worden

Heerenveen - Het huidige Thialf is nog steeds een van de beste ijsstadions ter wereld, maar wordt ingehaald door nieuwbouw in Canada, Rusland en China. De opdracht is duidelijk: het nieuw te bouwen Thialf moet ,,het beste ijsstadion ter wereld worden”.

Regiozaterdag, 17 januari 2009

Ongemerkt een grote dag voor Fryslân

Leeuwarden - Nog twee dagen, dan heeft de Friese taal eindelijk een handwoordenboek in de eigen taal.

Regiozaterdag, 17 januari 2009

‘Samenleving wordt sneller, dan moeten wij mee’

Leeuwarden - Willem Hangelbroek (58) neemt na bijna acht jaar afscheid als president van de Leeuwarder rechtbank. Hij gaat in Almelo weer ‘gewoon’ rechtspreken. ,,Ik heb graag zaken gedaan met de Friezen. Het viel me op dat ze vaak open hun mening geven.”

Regiozaterdag, 17 januari 2009

Niks gouden handdruk; ‘niet zeiken als je mislukt’

Dokkum - De nieuwe bestuurder Christian Krappel kiest bewust Zorggroep Pasana in Dokkum. ,,Ik wil spirit brengen.”

Geloof & Kerkzaterdag, 17 januari 2009

Alarmerende leegstand van biechtstoelen


Geloof & Kerkzaterdag, 17 januari 2009

‘Vertel eigen geloofservaring’

Utrecht - ,,We zijn te voorzichtig om te vertellen over onze geloofservaringen”, vindt Annemiek de Jong. Vrijdag promoveerde ze op dit thema. ,,Pastores vinden het vaak moeilijk hun eigen ervaringen te delen, er is grote schroom. Dat is een groot probleem voor de kerken.”

Geloof & Kerkzaterdag, 17 januari 2009

Avond over Niebuhr, geestelijk vader van Obama

Drachten - Het Karmelklooster in Drachten houdt aan de vooravond van de inauguratie van Barack Obama een studieavond over een van Obama’s geestelijk inspirators: Reinhold Niebuhr. Niebuhr (1892-1971) is de geestelijk vader van het zogenaamde christelijk realisme in de Verenigde Staten.

Sportzaterdag, 17 januari 2009

Heerenveen houdt mooie traditie in ere

Heerenveen – Al tien seizoenen is Feyenoord verstoken van een overwinning in het Abe Lenstrastadion. Gisteravond hield sc Heerenveen die mooie traditie in stand. De Rotterdammers probeerden er nog wel een positieve draai aan te geven, maar daar werkte de thuisclub niet aan mee.

Sportzaterdag, 17 januari 2009

Cambuur start 2009 met gehoopte overwinning

Haarlem – Er zijn leukere uitwedstrijden om de tweede seizoenshelft mee te beginnen dan eentje in het sfeerloze stadion van Haarlem. Het lukte SC Cambuur-Leeuwarden gisteren echter om de kille ambiance en de koude temperatuur een stuk draaglijker te maken: de ploeg hervatte de competitie met een gehoopte en gewenste overwinning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties