De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 januari 2015.

Economiezaterdag, 17 januari 2015

Makelaar in hulp aan medemens

Heeg - Vandaag komen honderden mensen bijeen in Doorn voor de Landelijke Presentdag. Ook Christa van Koeveringe, coördinator van Stichting Present Súdwest-Fryslân is erbij. Het werk in de Zuidwesthoek groeit.

Hoofdartikelzaterdag, 17 januari 2015

Lastig gesprek over extreme islam

Op allerlei niveaus en manieren worden meningen, analyses en commentaren gepubliceerd over het verschijnsel van de extremistische islam, over de houding die westerse samenlevingen daar tegenover moeten innemen en over de houding van bijvoorbeeld Nederlandse moslims tegenover extremisten.

Regiozaterdag, 17 januari 2015

Friesch Dagbladlezing: Geef de burger de samenleving terug en de prof zijn praktijk

Leeuwarden - Het kan anders en beter in de Nederlandse zorgsector. Die is verbureaucratiseerd en de inhoud van de zorg, daar waar het om zou moeten gaan, wordt naar de marge verdrongen, vindt Albert Cath, spreker op de volgende lezingavond van Friesch Dagblad, de VU en Tresoar.

Regiozaterdag, 17 januari 2015

Ondernemers Leeuwarden moeten naam van gevel halen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden wil dat middenstanders een vergunning aanvragen om hun naam op hun bedrijfspand te mogen zetten. Reeds aangebrachte naamsvermeldingen moeten worden verwijderd.

Regiozaterdag, 17 januari 2015

Wethouders: uitstel nieuwe wijkverpleging is geen ramp

Drachten - De gebiedsteams in Fryslân kunnen prima aan de slag zonder de hulp van een wijkverpleegkundige. Het is jammer dat de aanstelling van nieuwe wijkverpleegkundigen mogelijk enkele maanden wordt uitgesteld, maar zorgbehoevenden zullen er geen gevolgen van merken. Dat zeggen wethouders Jos van der Horst (SP, Smallingerland) en Andries Ekhart (PvdA, Leeuwarden) in reactie op het bericht dat zorgverzekeraar De Friesland de gunning van het werk heeft opgeschort.

Regiozaterdag, 17 januari 2015

Politie trekt zich terug uit kleine plaatsen

Burgum - De politie sluit de bureaus in Grou en Koudum op termijn. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad bij de Friese gemeenten. Mogelijk worden ook de bureaus in Lemmer, Joure en Burgum gesloten. In deze plaatsen blijft de politie aanwezig, maar de bureaus worden afgewaardeerd tot politiesteunpunten. Het is onzeker of die in de huidige politiebureaus komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties