De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 17 januari 2018.

Achtergrondwoensdag, 17 januari 2018

Eén jaar Trump: nooit een saai moment

Er ging vrijwel geen dag voorbij dat de 45e president van de Verenigde Staten niet in het nieuws was tijdens zijn eerst jaar in het Witte Huis. Iedereen heeft een mening over Donald Trump, niet altijd even vleiend.

Cultuurwoensdag, 17 januari 2018

Elke Fries kan wel íets delen

In de hele provincie steken vele Friezen de handen uit de mouwen om LF2018 tot een succes te maken. Het Friesch Dagblad geeft de vrijwilligers een gezicht. Vandaag: vogelaar Bernou Ozinga uit Leeuwarden die zich uitleent via Leen een Fries.

Hoofdartikelwoensdag, 17 januari 2018

Zorgwekkende groei van plastic afval

De plasticvervuiling in onze leefwereld wordt een steeds groter probleem. Iedereen die zijn ogen goed de kost geeft ziet in straten, parken of pleinen de kleine weggegooide petflesjes zonder statiegeld liggen. Uit onderzoek van een aantal instellingen is naar voren gekomen dat van al het afval dat wordt gevonden aan de oevers van de Maas en de Waal zestig procent bestaat uit plastic.

Regiowoensdag, 17 januari 2018

Súdwest-Fryslân wil statiegeld op flesjes en blikjes

Leeuwarden - De gemeente Súdwest-Fryslân sluit zich aan bij de statie- geldalliantie. Dat heeft het college gisteren besloten.

Regiowoensdag, 17 januari 2018

Vanuit de bijstand naar een baan in de ouderenzorg

Workum - Patyna heeft een oplossing bedacht voor personeelstekort in de zorgsector. Mensen zelf vanuit de bijstand opleiden tot verzorgenden IG. Het lijkt een succes.

Regiowoensdag, 17 januari 2018

Oudega laat verlies van supermarkt niet over zijn kant gaan

Oudega (SWF) - De supermarkt is eigenlijk onontbeerlijk in watersportdorp Oudega (SWF), maar nu gaat eigenaar Pier Reijenga met pensioen. Dorpsbelang en de recreatiesector zoeken naar een nieuwe uitbater.

Regiowoensdag, 17 januari 2018

Onderzoek naar brand met pelletkachels

Leeuwarden - Precieze cijfers heeft het Team Brandonderzoek (TBO) Noord-Nederland nog niet. Maar het valt wel op dat de laatste tijd steeds vaker pelletkachels betrokken zijn bij branden in het Noorden. Het team doet onderzoek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties