De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 17 november 2016.

Regiodonderdag, 17 november 2016

Zorgverzekering De Friesland 8 procent duurder


Regiodonderdag, 17 november 2016

FrieslandCampina mag melk van boeren weigeren


Regiodonderdag, 17 november 2016

Kapotte molens fnuiken Friese energiedoelen

Leeuwarden - Door de sloop van een aantal oude windmolens op land dreigt de provincie Fryslân de doelstelling van 530 megawatt aan windenergie in 2020 niet te halen. Volgens het recente rapport Krimp in geïnstalleerd windvermogen op land van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leveren Friese windmolens nu 168 MW aan energie. Voor liefst 142 MW daarvan is het maar de vraag of die productie ook in 2020 nog gehaald wordt.

Regiodonderdag, 17 november 2016

Viskraam Oppenhuizen voorlopig gered na actie

Oppenhuizen/IJlst - Al ruim veertig jaar is het voor veel mensen uit Oppenhuizen vaste prik: op woensdagochtend een visje halen bij de kraam van Cees en Ineke Bijlsma uit Workum. Maar nadat zij vergeten waren een standplaatsvergunning aan te vragen leek het in Oppenhuizen einde verhaal voor het echtpaar. Na een handtekeningenactie van dorpelingen probeert de gemeente Súdwest-Fryslân nu een oplossing te vinden. Uit IJlst verdwijnt de viskar wel.

Sportdonderdag, 17 november 2016

Met nuances en accenten wil De Vries worden wie hij was

De volgende keuze moet goed zijn, anders is het klaar." Dat is wat Sjoerd de Vries eind 2015 na zijn mislukte 1000 meter op de NK afstanden zei. Wéér had hij zich niet weten te plaatsen voor de belangrijke toernooien. Wéér deden benen niet wat het hoofd wilde. Sinds de juniorenwereldkampioen van 2007 tweeënhalf jaar geleden het Team Beslist.nl van coach Gerard van Velde voor Corendon verruilde, ging het bergafwaarts met zijn carrière. En dus wist de 28-jarige rijder uit Uitwellingerga dat het anders moest, wilde hij weer kunnen doen wat hij ooit deed: medailles winnen op NK’s, World Cups en zelfs het WK sprint (2012). Kortom: zichzelf weer meten met de beste schaatsers ter wereld.

Sportdonderdag, 17 november 2016

Rijperkerk kan niet stunten in bekerduel met Heerenveen

Ryptsjerk - Het is derdeklasser Rijperkerk gisteravond niet gelukt voor een stunt te zorgen in het toernooi om de noordelijke districtsbeker. De formatie van trainer Douwe Zondervan werd op eigen veld in de eerste helft overklast door het drie niveaus hoger acterende Heerenveen, herpakte zich na de thee knap, maar verloor uiteindelijk wel terecht (1-4).

Sportdonderdag, 17 november 2016

VC Sneek doorstaat weer krachtproef

Sneek - Daarmee behield de formatie van trainer-coach Petra Groenland ook tegen Set-Up’65 de ongeslagen thuisstatus en klom ze zich dankzij de vierde zege op rij naar de tweede plaats in de eredivisie. De formatie uit Ootmarsum, die dit seizoen volgens verwachting gaat meedoen om de prijzen, was niet opgewassen tegen de regerend kampioen. En dat was een prettige constatering, aldus assistent Bert Brands. ,,We hoeven nu niet meer te spreken van een incident", sprak hij met een grote grijns.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties