De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 november 2017.

Cultuurvrijdag, 17 november 2017

Bachconcerten van start met Telemann

Leeuwarden - Leeuwarder koor Canticum Novum stort zich komende jaren op de cantates van Bach. De eerste concerten in de serie zijn vandaag en morgen, en het programma begint met....Telemann.

Hoofdartikelvrijdag, 17 november 2017

Wensen van partijen moeten duidelijk zijn

Over een paar dagen mag bijna de helft van de Friese bevolking naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wie de krant leest of op sociale media de juiste (lokale) politici volgt, kan dat nauwelijks zijn ontgaan. De vrees is echter gerechtvaardigd dat het veel stemgerechtigde Friezen wél is ontgaan, mede vanwege het gebrek aan aandacht voor deze herindelingsverkiezingen in de landelijke media.

Regiovrijdag, 17 november 2017

‘Van Gansewinkel is geen bedrijf als ATF’

Drachten - Burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland vindt de vergelijking tussen het voormalige ATF en het huidige Van Gansewinkel in Drachten niet terecht. Dat zegt hij naar aanleiding van de recente discussie over de vele overtredingen bij de Drachtster afvalverwerker Van Gansewinkel. ,,Het is een ander bedrijf, met een andere directie en een andere inrichting van het bedrijfsterrein.”

Regiovrijdag, 17 november 2017

Eise Eisingaplanetarium is hét icoon van Fryslân

Leeuwarden - Met haast 20 procent van de 43.359 uitgebrachte stemmen is het Eise Eisingaplanetarium in Franeker verkozen tot ‘Moaiste fan Fryslân’. Bij de gelijknamige publieksmanifestatie konden Friezen het afgelopen jaar hun eigen mooiste gebouw aandragen, waarna een vakjury een top honderd samenstelde van vijftig zelf geselecteerde objecten of gebieden, plus vijftig publieksfavorieten. Uit die top honderd kon het publiek vervolgens een top tien kiezen en tot slot stemmen welk van die tien zou moeten winnen.

Regiovrijdag, 17 november 2017

Verkeersveiligheid ondergesneeuwd in lokale politiek

Leeuwarden – Friese gemeenten hebben weinig aandacht voor verkeersveiligheid. Dat stelde Kees Mourits van de Fietsersbond gisteren op de vergadering van het Regionaal Orgaan voor de verkeersveiligheid in Fryslân (ROF).

Regiovrijdag, 17 november 2017

Beeld van voltooid leven is vaak te romantisch

Bolsward - In het hele land worden discussieavonden gehouden over voltooid leven en euthanasie, onder de naam Café Doodgewoon. Deze week was zo’n avond in zorgcentrum Bloemketerp in Bolsward. Voltooid leven wordt vaak verward met eenzaamheid.

Sportvrijdag, 17 november 2017

Voetbal is spiegel van heel Nederland

Amsterdam - Liefhebbers van het Nederlandse voetbal kunnen sinds gisteren hun geluk niet op met het verschijnen van het boek De Bosatlas van het Nederlandse Voetbal . De geschiedenis van ‘ons’ voetbal vastgelegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties