De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 17 december 2008.

Cultuurwoensdag, 17 december 2008

Alle finalisten voor regiofinale coverbands bekend

Leeuwarden - Zeven bands hebben zich geplaatst voor de regiofinale Groningen/Fryslân van de Dommelsch Clash of the Coverbands 2008 die op 28 december plaatsvindt in Rumours in Leeuwarden. Het gaat om Groove Department, Colourgroove en Juischt uit Groningen, Spijcker uit Dronrijp, 7 Days uit Garyp, Fet Cool uit Heerenveen en Frihals uit Leeuwarden.

Cultuurwoensdag, 17 december 2008

Bildtse Kunstkring brengt kalender uit

Oudebildtzijl - De Bildtse Kunstkring Uytland heeft een kunstkalender uitgegeven. Het eerste exemplaar is gisteren uitgereikt aan wethouder Kaper van het Bildt.

Cultuurwoensdag, 17 december 2008

Voorjaarsconcours in Drachten nu al volgeboekt

Drachten - Muziekverenigingen die zich nog willen opgeven voor het voorjaarsconcours in 2009 van de gezamenlijke muziekbonden zijn te laat. Het concours op zaterdag 14 maart in De Lawei in Drachten is nu al volgeboekt. Er hebben zich 21 korpsen aangemeld, waaronder diverse gastkorpsen.

Cultuurwoensdag, 17 december 2008

Spelen voor een pakje sigaretten

In de jaren zestig waren het The Beatles die er voor zorgden dat er in Leeuwarden een explosie ontstond aan beatbandjes. Die paar bandjes die rock ’n roll speelden stapten snel over op die nieuwe rage. De Mikado’s, The Phantoms, The New Gold Dixie Stars, The Lapwins, om eens een paar van die bandjes te noemen. Dirk Kamminga schreef er een heel boek over.

Economiewoensdag, 17 december 2008

Overname Fortis zonder gevolgen voor pachters

Den Haag - De onverwachte nationalisatie van bankverzekeraar Fortis verandert niets aan het overleg dat de overheid voert over het verwerven van gronden. Dat heeft minister Verburg gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. CDA en SGP waren ongerust dat Verburg nu pachtgronden van Fortis zou gaan omzetten in natuurgebied, ten koste van de pachters.

Economiewoensdag, 17 december 2008

Betere controle op internationaal diertransport

Den Haag - Minister Verburg (LNV) probeert met de lidstaten van de Europese Unie afspraken te maken om de controle op de internationale diertransporten te verbeteren.

Hoofdartikelwoensdag, 17 december 2008

Het aantal lesuren...

Moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs minder lesuren krijgen? Moeten de vakanties van deze scholen met een week worden bekort? Valt een kerstviering ook onder de lesuren? Tellen de uren die leerlingen doorbrengen achter de computer ook als lestijd?

Regiowoensdag, 17 december 2008

‘De tijd is nog niet rijp voor Dokkumerlân’

Damwoude - Dantumadeel koerst voorlopig niet aan op herindeling. De gemeente houdt het bij verbeterde samenwerking en stelt zich wat een eventuele fusie betreft afwachtend op ten aanzien van buurgemeenten. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten.

Regiowoensdag, 17 december 2008

Bezwaren wietteelt wegen in Drachten niet zwaar

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland blijft in meerderheid voor het voorstel om de gemeente op te werpen als proeftuin voor gemeentelijk gecoördineerde teelt van cannabis. Dat bleek gisteravond tijdens de commissievergadering, waar gedebatteerd werd over het voorstel van die strekking van de SP-fractie.

Regiowoensdag, 17 december 2008

Alleen Bosma mag aan Timmers schaatsen komen

Joure - IJsclub Vlecke Joure bestaat 150 jaar. In het kader van het jubileumfeest geeft schaatsslijper Sipke Bosma een lezing. Door Merlijn Torensma.

Regiowoensdag, 17 december 2008

Tytsjerksteradiel blijft het liefst alleen

Burgum - De gemeente Tytsjerksteradiel ziet geen reden om een proces van herindeling met buurgemeenten op te starten. Wat betreft een aantal gemeentelijke taken is samenwerking met Achtkarspelen voldoende om in de toekomst een krachtige gemeente te blijven.

Regiowoensdag, 17 december 2008

Vijf minuten korter in de spits

Leeuwarden - Om de reistijd op de westelijke stadsring bij het WTC Expo in Leeuwarden in de avondspits met circa vijf minuten te bekorten, gaat de gemeente Leeuwarden zeven miljoen euro investeren in de Heliconweg. Hiervoor worden onder meer twee turbo-rotondes aangelegd, de rijbanen versmald en alle afslagen naar links weggehaald.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2008

Reacties uit hele land op sluiting Koepelkerk

Leeuwarden - De voorgenomen sluiting van de Koepelkerk in Leeuwarden heeft tot reacties uit het hele land geleid. Ds. Alfons van Vliet kreeg de afgelopen dagen ,,telefoontjes en mails uit het hele land, van mensen die vinden dat de Koepelkerk niet zomaar verloren mag gaan als kerk”. Het besluit werd zondag door de Algemene Kerkenraad meegedeeld.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2008

Kerk in China is ontwakende reus

Onlangs bracht Wout van Laar, directeur van de Nederlandse Zendingsraad (NZR), een oriëntatiebezoek aan China. Een maandlang reisde hij kriskras door het land. Zijn oordeel: westerse christenen en organisaties moeten ophouden met het Chinese christendom te duiden vanuit de traditionele referentiekaders.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2008

Kerken in Amerika groeien dankzij crisis

New York - Evangelische en confessionele kerken in de Verenigde Staten groeien sinds september explosief, reden is de financiële crisis. Voorgangers hebben een dubbel gevoel over de groei. Aan de ene kant is er diep medeleven voor mensen met problemen, maar ook opwinding over de groei van de gemeente, meldt de New York Times.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2008

Tentenmaker

Twee motto’s hebben tot nu toe als een rode draad door mijn leven gelopen: ‘zoeken naar nieuwe wegen’ en ‘missionair werk’. Een zoektocht uit een leven vol fobieën - zoals een grote angst voor de dood en straatvrees - leidde tot een, voor mijn gereformeerd-synodale opvoeding, nieuwe weg van het bezoeken van een bijbelkring van Youth for Christ (YfC).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties