De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 17 december 2014.

Economiewoensdag, 17 december 2014

Normaliseren topinkomens kwestie van lange adem

Leeuwarden - In Fryslân lijken topbestuurders en toezichthouders in de publieke sector zich redelijk te houden aan de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen. Het aantal overschrijdingen beperkte zich in 2013 tot een dikke twintig, voor zover daar inzicht in is. Er vallen wel kanttekeningen bij te plaatsen. Nogal wat publieke instellingen creëren mist rond hun openbare informatie.

Hoofdartikelwoensdag, 17 december 2014

Kamp: prima minister en prima demagoog

Minister Kamp van Economische Zaken heeft een goede naam. Hij is een betrokken politicus die zich maximaal inzet voor zijn taak. Als minister van Defensie was hij geliefd bij de manschappen. Niemand hoeft te twijfelen aan Kamp als minister: zijn agenda is glashelder.

Regiowoensdag, 17 december 2014

JSF in 2019 op vliegbasis Leeuwarden

Leeuwarden - De eerste twee F-35-straaljagers, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), staan eind 2019 op de vliegbasis in Leeuwarden. Dat maakte minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Per 2019 zijn er in Leeuwarden geen F-16's meer operationeel in gebruik, staat in de brief.

Regiowoensdag, 17 december 2014

Nu discussie over zonneparken beginnen

Leeuwarden - Om een verhitte discussie als bij windmolens te voorkomen, moet nu een discussie gevoerd worden over grootschalige zonneparken vindt Hans van der Werf van de Friese Milieufederatie. Er duiken steeds meer plannen op voor grootschalige zonneweides. Hoeveel er precies gepland staan weet de provincie niet maar op basis van de plannen die de afgelopen tijd zijn gelanceerd komen er de komende jaren 35 MW aan grootschalige zonneprojecten.

Regiowoensdag, 17 december 2014

Provincies trotseren Kamp

Leeuwarden - Provincies houden niet allemaal strikt vast aan de wens van minister Henk Kamp om voor het einde van dit jaar hun windmolenplannen vast te leggen. Dat blijkt uit een rondgang van deze krant onder de twaalf provincies. Zo heeft Noord-Holland besloten om pas volgend jaar te beslissen over de verschillende varianten. In Groningen is er nog steeds geen exacte invulling waar de molens precies moeten komen. Dat moet nog worden uitgezocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties