De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 17 december 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 17 december 2015

Merkel redt zichzelf en haar partij

Even leek het er op dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel de greep op haar positie in haar partij en in de Duitse en Europese politiek kwijt was. Haar overtuiging dat Duitsland de enorme vluchtelingenstroom wel aankan, werd steeds meer aangevochten. Niet alleen van buiten haar partij, de CDU, maar ook van haar politieke vrienden. De belofte van Merkel kwam steeds meer op gespannen voet met wat veel Duitsers vinden: we kunnen niet alles aan. Dagelijks worden er incidenten gemeld jegens vluchtelingen, en radicale elementen in de Duitse samenleving krijgen steeds meer sympathisanten.

Regiodonderdag, 17 december 2015

Staten stemmen in met Friese universiteit

Leeuwarden - Provinciale Staten hebben gisteren in brede meerderheid ingestemd met de vestiging van een Friese faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Leeuwarden. Daarmee investeert de provincie 17,8 miljoen euro in de opvolger van University Campus Fryslân. ,,Dit is de kroon op het Friese onderwijslandschap, zei een trotse gedeputeerde Sander de Rouwe.

Regiodonderdag, 17 december 2015

Gemeente heet Waadhoeke


Regiodonderdag, 17 december 2015

Lauwersmeer nog niet hoger

Lauwersoog - De proef om zes weken lang het waterpeil in het Lauwersmeer te verhogen, wordt verplaatst naar begin 2017. De pilot zou eigenlijk komend voorjaar plaatsvinden, maar er wordt onder meer extra tijd uitgetrokken voor nulmetingen in het gebied. Hier vroegen omwonenden om.

Regiodonderdag, 17 december 2015

Fries lezen en schrijven gaat steeds beter, aldus rapport


Sportdonderdag, 17 december 2015

VC Sneek uitgeschakeld met een lach

Sneek - VC Sneek heeft gisteravond met een lach afscheid genomen van het Europese volleybal. Het Russische Zarechie Odintsovo was een maatje te groot voor de ploeg van coach Petra Groenland, die de setwinst koesterde (1-3).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties