De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 maart 2017.

Cultuurvrijdag, 17 maart 2017

Celloklanken omhelzen Friese poëzie

Drachten – Zo’n twintig jaar geleden kwam hij als vluchteling naar Nederland, in een concert van het Friese collectief Nootstroom in samenwerking met het Friesch Dagblad improviseert cellist Martin Grudaj (46) nu op Friese poëzie.

Economievrijdag, 17 maart 2017

Nieuw hoofdkantoor Van der Veen Trucks & Machines in Drachten

Drachten - De expansiedrift bij Van der Veen Trucks & Machines is nog niet gestopt. De vraag naar beschadigde trucks en de onderdelen daarvan groeit en dus worden een nieuwe werkplaats en magazijn gebouwd op Drachtster bedrijventerrein Azeven Zuid.

Regiovrijdag, 17 maart 2017

Als bladmuziek er niet is, schrijf je die toch zelf

Heerenveen - Zestien jaar is hij en zaterdag worden er twee door hem gearrangeerde filmmuziekstukken gespeeld door het B-orkest van Brassband Pro Rege, waarin hij zelf ook bariton speelt. Pieter Huizenga uit Oranjewoud beluistert filmmuziek waar geen bladmuziek van te krijgen is heel goed en schrijft de muziek voor verschillende instrumenten dan zelf uit.

Regiovrijdag, 17 maart 2017

CDA na elf jaar weer de grootste in Fryslân

Leeuwarden - Het CDA heeft de meeste stemmen getrokken in Fryslân. Dat is in de landelijke verkiezingen voor het eerst sinds 2006. Op het Friese platteland heroverde het CDA veel stemmen van de oorspronkelijke achterban. In veertien van de 24 Friese gemeenten is het CDA weer de grootste. Bij de verkiezingen van 2012 en 2010 was de PvdA nog de grootste in Fryslân.

Regiovrijdag, 17 maart 2017

Harlingers naar rechter vanwege Wopke Klaver

Harlingen - Wethouder Harry Boon en een medewerker van de gemeente Harlingen doen aangifte tegen projectontwikkelaar Wopke Klaver. Ze klagen de projectontwikkelaar aan voor smaad, laster en bedreiging.

Regiovrijdag, 17 maart 2017

We weten weinig over alzheimer, maar onderzoek is net begonnen

Leeuwarden - We weten weinig over alzheimer en is er geen geneesmiddel. Toch denkt Wiesje van der Flier van het Alzheimercentrum van VUmc dat de ziekte op termijn is te behandelen en in sommige gevallen te voorkomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties