De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 maart 2018.

Economiezaterdag, 17 maart 2018

Moeten we straks voor de zondagsrust naar Dantumadiel?

Damwâld - Ook in het laatste bolwerk van de koopvrije zondag, Noordoost-Fryslân, staat de zondagsrust onder druk. CDA, CU en SGP vormen niet langer een gezamenlijk front tegen winkelen op de zevende dag.

Hoofdartikelzaterdag, 17 maart 2018

Hoe eenzaam staat Merkel in Europa?

Na een voor Duitse begrippen ellenlange formatie zetelt er sinds woensdag weer een regering in Berlijn. De Europese Unie kan nu eindelijk vaart maken met hervormingen omdat de voor de Europese samenwerking onmisbaar geachte Frans-Duitse motor weer kan gaan lopen. Gisteren bezocht de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Franse president Emmanuel Macron om daarover van gedachten te wisselen.

Regiozaterdag, 17 maart 2018

GGD is positief over lucht bij afvaloven

Harlingen - In het luchtkwaliteitsonderzoek dat GGD Amsterdam tussen november en december 2016 uitvoerde werden geen schadelijke stoffen gevonden die van afvalverbrandingsoven de REC afkomstig waren. Dit liet Jaap Visser van de Amsterdamse gezondheidsdienst gisteren weten.

Regiozaterdag, 17 maart 2018

Gasveld bij Kootstertille naar Vermilion

Kootstertille - Energiebedrijf Vermilion neemt een gaswinningsvergunning bij Kootstertille over van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Bij de overdracht van de concessie gaan 24 putten met apparatuur over naar Vermilion.

Regiozaterdag, 17 maart 2018

Eerste kievitsei van Fryslân gevonden bij It Heidenskip

It Heidenskip - Het eerste kievitsei van Fryslân van 2018 is gisteren gevonden. Het ei lag in de buurt van It Heidenkip. Reimer Miedema (20) uit It Heidenskip was daar op zoek met Jesper de Vries (21) uit Koudum en zag het ei om drie minuten over zes liggen. Het ei is gisteren gelotterd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties