De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 april 2018.

Cultuurdinsdag, 17 april 2018

Cultuur Jarig Da Capo Leeuwarden komt met eigen compositie

Leeuwarden - Harmonieorkest Da Capo uit Leeuwarden presenteert zaterdag de compositie Sic parvis magna van componist Geert Jan Kroon.

Hoofdartikeldinsdag, 17 april 2018

Gaat Poetin door de knieŽn door sancties?

Gisteren bogen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zich over de verlenging van de sancties tegen Rusland. De strafmaatregelen werden vier jaar geleden ingesteld na de Russische annexatie van de Krim. Gezien de oplopende spanningen met Rusland vanwege het conflict in SyriŽ werden gisteren zoals verwacht de sancties niet verlicht.

Regiodinsdag, 17 april 2018

CDA lijkt buiten de boot te vallen in Opsterland

Beetsterzwaag - Een coalitie met Opsterlands Belang (zes zetels), PvdA (drie zetels) en ChristenUnie (twee zetels). Dat is het advies van informateurs Anko Postma en Marcel van Opzeeland (wethouder en fractievoorzitter van OB) voor de nieuw te vormen coalitie in de gemeente Opsterland. Die partijen hebben samen elf van de 21 zetels.

Regiodinsdag, 17 april 2018

Gerard Reve was in Greonterp bijna gelukkig

Greonterp - Schrijver Gerard Reve (1923-2006) kocht in 1964 een arbeidershuisje in Greonterp en bleef er zeven jaar wonen. Dat zijn ze in het dorp niet vergeten, blijkt uit het project Reve yn Frysl‚n.

Regiodinsdag, 17 april 2018

Onbegrip over uitzetting uit azc in Burgum

Burgum Ė Zoín dertig Afghaanse vluchtelingen uit het azc van Burgum hebben gisterochtend bij het gemeentehuis geprotesteerd tegen uitzettingen naar Afghanistan. Vrijdagochtend vroeg werd een Afghaans gezin met drie kinderen (twaalf, zeven en zes jaar) uit het azc opgehaald om teruggestuurd te worden naar het land van herkomst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties