De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 17 juni 2010.

Cultuurdonderdag, 17 juni 2010

Achtste editie Zydeco at Sea op Ameland afgelast

Hollum - Er komt dit jaar geen Zydeco at Sea festival op Ameland. Dat heeft het bestuur van het culturele festival gisteren laten weten.

Hoofdartikeldonderdag, 17 juni 2010

Resistente bacteriën...

Toen penicilline in 1941 voor het eerst werd gebruikt, sprak de hele wereld van een wondermiddel. Het medicijn kon ernstige ontstekingen veroorzaakt door bacteriën in een mum van tijd zonder al te zware bijwerkingen genezen. Bacterie-ontstekingen als doodsoorzaak behoorden in een klap nagenoeg tot het verleden. Zeventig jaar later vormen antibiotica in toenemende mate een probleem.

Regiodonderdag, 17 juni 2010

Fryslân pept als één blok economie op

Leeuwarden - Geen concurrentie meer tussen gemeenten bij het binnenhalen van bedrijven, maar één plek waar ondernemers met de Friese overheden aan tafel zitten. Dat is het uitgangspunt van het Economiehűs, dat de provincie per 1 januari wil opzetten. Tegelijk moet er een Fries Ontwikkelbedrijf komen.

Regiodonderdag, 17 juni 2010

Geslaagd! Een hele opluchting voor leerling en mem

Sint Annaparochie - Zeker 108.000 vmbo’ers in Nederland hebben gisteren gehoord of ze geslaagd zijn voor hun examen. Leerlingen van de csg Ulbe van Houten in Sint Annaparochie hoefden niet in spanning naast de telefoon te wachten. Zij kregen bezoek van een leraar, met het goede óf slechte nieuws.

Regiodonderdag, 17 juni 2010

‘Us ljippen’ niet door de Fransen uit de lucht geknald

Drachten - In het voorjaar op het maďsland van boer Koop Kooi en in het reservaat De Dulf bij Nij Beets zijn ze vriendelijke en vrolijke buren van elkaar maar zodra het winter wordt, vliegen de kieviten (ljippen) alle kanten uit.

Regiodonderdag, 17 juni 2010

Hond Joepje moet wijzen op zwerfafval

Leeuwarden - Hondjes gemaakt van lege verpakkingen en plastic zakjes om voorbijgangers te wijzen op het zwerfafval dat op straat blijft liggen. Gisteren stonden ze her en der langs de Wirdumerdijk in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 17 juni 2010

Centrale As staat niet ter discussie

Leeuwarden - De aanleg van de Centrale As van Dokkum naar Nijega staat voor een meerderheid van Provinciale Staten niet ter discussie. Mensen die dachten dat een ander tracé voor de Centrale As nog tot de mogelijkheden behoorde, zijn op het verkeerde been gezet, stelden PvdA en CDA. De milieuclubs kregen de zwarte piet toegewezen.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juni 2010

Aanpassen én spiegel laten voorhouden

Leeuwarden - Veel kerken zijn inmiddels wel gewend aan de aanwezigheid van mensen met een beperking in de kerkdienst. Toch voelen veel kerken zich wat ongemakkelijk met deze gemeenteleden, merkt de werkgroep Kerken en Mensen met een Verstandelijke Handicap Friesland. Ze houdt donderdag een studiedag over inclusief pastoraat.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juni 2010

Al vijftig tochtgenoten voor wandeling Boele Ytsma

Groningen - Het initiatief van de Groninger internetpastor Boele P. Ytsma om een ‘multimediale wandeling’ te maken groeit uit tot een breed oecumenisch gebeuren. Ytsma gaat vanaf zondag acht dagen te voet over het pionierspad in Flevoland. Hij zal vanaf maandag dagelijks verslag doen van de wandeltocht in het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juni 2010

65 mensen bij congres over islam in Feanwâlden

Veenwouden - Zo’n 65 mensen bezochten gisteren het mini-congres in Feanwâlden van stichting Gave over de islam. Daarmee is Gave heel tevreden, vertelt Rien Bregman van stichting Gave, een interkerkelijke organisatie die kerken helpt om het evangelie aan asielzoekers te brengen.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Hoogspringster Nikki May Woudstra legt lat niet hoog bij EK voor landenteams

Wolvega - Hoogspringster Nikki May Woudstra is vanmiddag met een groep van bijna vijftig atleten afgereisd naar Boedapest, waar komend weekeinde het EK atletiek voor landenteams zal worden gehouden. Voor de 22-jarige Friezin is het niet alleen een hele nieuwe ervaring, maar ook een spannende aangelegenheid. Maar het echte Oranje-gevoel is er nog niet bij de Wolvegaster atlete.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Vier districtstitels naar Fryslân

Ferwert - Bij de districtskampioenschappen tijdrijden in Ferwert en omgeving gingen gisteravond vier van de elf te vergeven titels naar Fryslân.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Weening vijfde in proloog Elektrotoer

Gemert - Pieter Weening uit Harkema is gisteravond in Gemert als vijfde geëindigd in de proloog van de Ster Eletrotoer.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

De Jong op weg naar titelprolongatie

Sneek - Migchiel de Jong is op het Fries kampioenschap schaken op weg naar titelprolongatie.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Weer remise Ernst op NK schaken

Eindhoven - Sipke Ernst is er gisteren tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap schaken niet in geslaagd dichter bij de koppositie te komen.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Dekker sluit weer aan bij zwemselectie

Eindhoven - Inge Dekker heeft gisteren voor het eerst sinds weken weer een volledige training afgewerkt, samen met de rest van de NZE-formatie. Dat meldde de zwemster op haar twittersite.

Sportdonderdag, 17 juni 2010

Hooghiemster kan met de besten mee

Ferwert - Niek Hooghiemster kon gisteravond bij het districtskampioenschap tijdrijden in Ferwert en omgeving met de besten mee. Een overwinning zat er niet in voor de Oentsjerker, die zich met een tweede plaats bij de beloftes kwalificeerde voor het NK op 30 juli in Veendam. Maar de rek is er zeker nog niet uit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties