De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 juni 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 17 juni 2016

Internet-criminaliteit:nieuw scenario

Wie er op is gespitst kan iedere dag iets lezen, zien of horen over het stelen van e-mailadressen, namen en wachtwoorden op internet. Over de hele wereld zijn zogeheten hackers bezig met digitale criminaliteit. De belangen zijn verschillend. Er zijn doelwitten in verband met bedrijfsgeheimen of met ontwikkeling van producten. Hackers kunnen ook proberen binnen te dringen in computers van mensen en hen pressen of chanteren om geld te storten. Er is ook digitale criminaliteit - ook wel cybercriminaliteit genoemd - op politiek/diplomatiek niveau. Onlangs werd bekend hoe waarschijnlijk Russische hackers hebben geprobeerd in te breken in bestanden van Democraten in de Verenigde Staten. Die bestanden bevatten gegevens die de Democraten hadden verzameld rondom de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Het schijnt dat de hackers er in zijn geslaagd informatie te verzamelen. De voorzitter van de Democratische Partij heeft berichten bevestigd dat Russen ook hebben geprobeerd de netwerken van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton binnen te dringen.

Regiovrijdag, 17 juni 2016

Bij rechtbank dreigen enorme wachttijden

Groningen - Noordelijk rechtbankpresident Daan Keur maakt zich zorgen over de financiering van de rechtspraak. Dat zegt hij in een afscheidsinterview met het Friesch Dagblad. ,,Dat is met stip mijn grootste zorg." Als de rechtspraak nog meer moet bezuinigen, zoals Keur vreest, gaan de doorlooptijden van rechtszaken volgens hem ,,enorm omhoog". Om oplopende wachttijden te voorkomen is juist extra geld nodig. ,,Honderden miljoenen euro´s."

Regiovrijdag, 17 juni 2016

Ook Kollumerland gaat discussiëren over koopzondagen

Kollum - Op 6 juli is in het gemeentehuis in Kollum een inspraakavond voor ondernemers en inwoners van Kollumerland over de zondagsopenstelling van winkels. De avond is onderdeel van de inspraakprocedure van zes weken waar de gemeenteraad gisteravond toe heeft besloten. Alleen de twee raadsleden van de ChristenUnie stemden tegen.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juni 2016

Ds. P. Riemersma overleden

Amersfoort - | Afgelopen maandag is ds. Pieter Riemersma (96) overleden. Riemersma werd geboren op 30 april 1920 in Amsterdam. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werd in 1947 gereformeerd predikant in Haarlemmermeer-Vijfhuizen. Daarna stond hij in Drachten (1951), Bennekom (1956), Leeuwarden-West (1959), Rotterdam-Alexander (1965), Harlingen (1974) en Nieuw-Loosdrecht (1979).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties