De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 juli 2010.

Cultuurzaterdag, 17 juli 2010

Verplichte werken kampioenschap brassbands bekend

Leeuwarden - De titels van de verplichte werken voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) zijn bekend. Vanwege het dertigjarig bestaan zijn dit jaar liefst vijf compositieopdrachten verstrekt.

Cultuurzaterdag, 17 juli 2010

Hannemahuis verwerft achttiende-eeuws inktstel

Harlingen - Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen heeft een zeldzaam, achttiende-eeuws zilveren inktstel verworven. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren bekendgemaakt. Het inktstel werd in 1776 gemaakt door de Harlinger zilversmid Fedde Acronius, zo blijkt uit het merkteken. Het zilverwerk kon worden aangekocht dankzij de Ottema-Kingma Stichting.

Hoofdartikelzaterdag, 17 juli 2010

Noodhulp...

Verhalen zoals die van het echtpaar dat vandaag in de weekendbijlage rapporteert over de toestand in Haiti, zijn bijna moedeloosmakend. Er is de maanden na de aardbeving van 12 januari nog zo weinig opgeruimd, laat staan opnieuw opgebouwd. Er zijn nog maar 1300 tentenkampen en vooruitzichten op verbetering zijn er nauwelijks.

Regiozaterdag, 17 juli 2010

Steeds meer BN’ers lopen met een tas van Anne (14)

Buitenpost - Zangeres Elske Dewall en cabaretičre Brigitte Kaandorp hebben er al een en als het aan ontwerpster Anne Leenstra (14) ligt, kopen nog veel meer Bekende Nederlanders een door haar gemaakte bloementas. De gymnasiumleerlinge uit Buitenpost is ambassadeur van ASN Jeugdsparen, sponsor van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Kinderstem. Ze probeert met allerlei acties geld in te zamelen voor straatkinderen in sloppenwijken. Ze kreeg het baantje door mee te doen aan de fotowedstrijd die de ASN Bank eind vorig jaar uitschreef, samen met Cordaid.

Regiozaterdag, 17 juli 2010

Klein Skarsterlân is zelfs leuker dan een verjaardag

Joure - Voorbijgangers op de Leeuwarderweg in Joure kan het niet ontgaan: Timmerdorp Klein Skarsterlân is er weer. Deze week is er al lustig op los getimmerd door de bijna tweehonderd kinderen die meedoen. De een gaat voor groot, de ander voor verfijning.

Regiozaterdag, 17 juli 2010

Klink komt terug op pgb-stop

Leeuwarden - Demissionair Minister Klink (VWS) komt deels terug op het bevriezen van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) in de zorg per 1 juli. Het geld dat VWS voor de pgb’s had gereserveerd voor dit jaar is al op. Stopzetten blijkt in veel gevallen echter nog duurder dan doorgaan.

Regiozaterdag, 17 juli 2010

Gemeenten stoppen met hulp starter

Leeuwarden - Starters op de Friese woningmarkt kunnen minder vaak aankloppen voor een speciale lening om een eigen huis mee te bekostigen. Nu het ministerie van VROM de steun daarvoor intrekt, haakt meer dan de helft af van de elf Friese gemeenten die meededen. De regeling gaat aan haar succes ten onder.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 juli 2010

Traditionele vakantie voor kerkvorst Benedictus

Castel Gandolfo - Piano spelen, schrijven, lezen en wandelen. Paus Benedictus XVI kiest voor traditionele vakantie in Castel Gandolfo. Het wonderlijke verhaal van het vakantieverblijf van de herder van meer dan een miljard katholieken.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 juli 2010

Kinderbijbel van Desmond Tutu

Heerenveen - Uitgeverij Jongbloed BV in Heerenveen brengt in september een kinderbijbel uit van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu. Het boek Kinderen van God bevat meer dan vijftig van zijn meest geliefde bijbelverhalen.

Sportzaterdag, 17 juli 2010

Cambuur verliest eerste test; geen contract voor Filip Krstic

Menaam - Het oefenduel van SC Cambuur tegen Helmond Sport vormde gisteren in Menaldum de eerste serieuze test van de voorbereiding. Een geslaagde werd het niet, want de Leeuwarders verloren met 0-2. Er is dus werk aan de winkel, maar daar is een voorbereiding ook voor. Linksback Filip Krstic zal die vermoedelijk niet meer gaan meemaken. Een contract zit er voor de proefspeler niet in.

Sportzaterdag, 17 juli 2010

Wildwesttaferelen verleden tijd bij Gouden Swipe

Joure - Hiltje Tjalsma, geboren in Blauwhuis, stond gistermiddag in Joure al zo goed als in de houding voor het Friese volkslied, maar dat werd uiteindelijk niet voor haar gespeeld. De kampioene passeerde op de plaatselijke drafbaan in het hoofdnummer om de Gouden Swipe weliswaar als eerste de finish, maar het was de juryleden niet ontgaan dat ze daarbij in de slotmeters zondigde tegen de reglementen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties