De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 juli 2015.

Economievrijdag, 17 juli 2015

Banengroei houdt aan, tempo iets lager

Leeuwarden - De werkloosheid blijft afnemen en op het moment gaat die daling nergens in Nederland zo hard als in Fryslân. Dat blijkt uit cijfers die uitkeringsinstantie UWV gisteren bekend maakte.

Regiovrijdag, 17 juli 2015

'Beste binnenstad' behoudt rotte kiezen

Leeuwarden - Ook al wil de stad graag 'Beste binnenstad' van Nederland willen, de rotte kiezen in het centrum van Leeuwarden worden maar niet getrokken.

Regiovrijdag, 17 juli 2015

Stichting redt kinderverjaardagen

Leeuwarden - Toen Simon de Jong uit Leeuwarden met zijn taxibus schoolkinderen ophaalde, kwam hij het vaak tegen: plotselinge zieken. Hij zocht hier eerst niets achter. ,,Iedereen is wel eens ziek, toch." Bij toeval kwam hij erachter dat voor sommige kinderen het ziek zijn een hele andere reden had. De Jong: ,,Die kinderen waren die dag jarig, maar hun ouders konden geen traktatie betalen. Dus bleven ze maar thuis."

Regiovrijdag, 17 juli 2015

De zomer van 2015 is veel droger dan normaal

Leeuwarden - De zomer van 2015 is veel droger dan normaal. Het neerslagtekort loopt gestaag op, zo laten de statistieken van het KNMI zien. Voor de komende periode wordt weinig regen verwacht. Wetterskip Fryslân inspecteerde de kaden al. Er zijn geen problemen geconstateerd, maar het waterschap houdt wel de vinger aan de pols.

Regiovrijdag, 17 juli 2015

Een 'autofictief' boek ter verwerking van bypass

Sneek - Blauwe engel over mijn borst, zo heet de eerste roman van Henk van der Veer. In het boek legt hij zijn worstelingen bloot naar aanleiding van een bypassoperatie in september 2013 en het daaropvolgende proces waarin hij stopte met zijn baan als docent, na een conflict met het management. ,,Als zoiets je overkomt, is dat natuurlijk ontzettend heftig en dit boek is absoluut een manier geweest om alles te verwerken", aldus de Sneker stadsdichter.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juli 2015

Sterke groei twaalfde zomerconferentie New Wine

Biddinghuizen - Zaterdag stromen ruim 4800 mensen uit heel het land naar het festivalterrein bij Walibi Holland bij Biddinghuizen voor de twaalfde editie van de New Wine zomerconferentie.

Sportvrijdag, 17 juli 2015

Westra: Ik wil nu elke kans aangrijpen

Door Gerard Bos - Het was een moedige poging, maar wel een die spaak liep. Vooral door de regen. Toch, zo zei Lieuwe Westra gisteravond vanuit Frankrijk, zal hij blijven proberen om mee te zitten. ,,De benen zijn goed, de moraal ook. We laten de kop niet hangen."

Sportvrijdag, 17 juli 2015

Herstelde Heerings kan eindelijk debuut maken voor Cambuur

Leeuwarden Kai Heerings zal vanavond in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam zijn eerste speelminuten gaan maken voor SC Cambuur. Dat bleek gisteren na afloop van de training van de Leeuwarders. Die kunnen mogelijk dan ook al weer beschikken over Manchester City's huurling Jack Byrne. De middenvelder kampte de afgelopen weken met een enkelkwetsuur.

Sportvrijdag, 17 juli 2015

Van der Voort pakt zilver op WK

Glasgow Paralympisch zwemmer Olivier van der Voort (Elsloo) heeft gisteren tijdens het WK in Glasgow zilver gewonnen op de 100 meter rugslag. De zeventienjarige Fries moest in de finale in Schotland alleen zijn meerdere erkennen in André Brasil, de zevenvoudig paralympisch kampioen uit Brazilië. Summer Mortimer bezorgde Nederland goud op de 100 meter rugslag. Ze zwom in de series van de handicapklasse S10 ook al een wereldrecord (1.05,86).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties