De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 augustus 2013.

Cultuurzaterdag, 17 augustus 2013

Showband Concordia zoekt blazers voor superorkest

Zevenhuizen | Showband Concordia uit Zevenhuizen is op zoek naar muzikanten die willen meedoen aan een muziekspektakel voor 777 blazers. Het evenement wordt op 7 september gehouden in Zevenhuizen vanwege het vijftigjarig bestaan van het korps.

Economiezaterdag, 17 augustus 2013

Octrooien kunnen ook uit voor mkb

Leeuwarden | Het aanvragen van een octrooi op innovaties levert ook bedrijven uit de mkb-sector geld op. Dit ondanks de kosten die gepaard gaan met het aanvragen en onderhouden van zo’n wettelijke bescherming op het maken of exploiteren van een product. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en de Katholieke Universiteit Leuven.

Hoofdartikelzaterdag, 17 augustus 2013

Kerk moet het doen op eigen kracht

Veel predikanten en kerkenraden maken zich op voor, wat heet, het nieuwe kerkelijk seizoen. Die voorbereidingen kunnen bestaan uit het organiseren van de startzondag, het maken van een reeks thema-preken, onderwerpen voor catechisatie of de inhoud van de activiteiten voor vorming en toerusting.

Regiozaterdag, 17 augustus 2013

Eigenlijk ging het iets te snel in Froubuurt

Vrouwenparochie | Neem de tijd voor het samenvoegen van de twee dorpsscholen. Dat is volgens de ouders van de samenwerkingsschool SWS Froubuurt in Vrouwenparochie de belangrijkste les voor dorpen die aan de vooravond staan van zo’n scholenfusie.

Regiozaterdag, 17 augustus 2013

Neerslagtekort blijft stijgen, ondanks de buien

Leeuwarden | De afgelopen zomerweken is er veel minder neerslag gevallen dan normaal. Ondanks de buien neemt de droogte nog steeds toe. Het neerslagtekort loopt op, vooral in het westen van de provincie. Maar extreem is de situatie niet.

Regiozaterdag, 17 augustus 2013

NW-Fryslân toch weer in beeld voor windpark

Leeuwarden | De provincie Fryslân moet opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor een windmolenpark in Noordwest-Fryslân. Het is niet duidelijk of het windmolenpark dat Gedeputeerde Staten in het IJsselmeer willen aanleggen wel aan strenge natuurwetgeving voldoet. Bovendien heeft de provincie tot nu toe te weinig oog gehad voor de mogelijkheden van windenergie in het Middelseegebied ten noordwesten van Leeuwarden.

Sportzaterdag, 17 augustus 2013

Lodeweges wil emoties weghouden uit de derby

Leeuwarden | Dwight Lodeweges wijst naar het Cambuur-veld. ,,Jongens als Lukoki en Ritzmaier zitten hier pas net. Voor hen is de voorbereiding nog bezig.” Maar voordat het voorgerecht goed en wel is opgepeuzeld, begint Cambuur vanavond al aan een van de seizoenstoetjes. Uitsmijter, zo u wilt: de eerste Noordelijke derby. Hoofdstad tegen hoofdstad. Groningen tegen Leeuwarden. Cambuur tegen de plaatselijke FC.

Sportzaterdag, 17 augustus 2013

Jan de Jonge terug in Heerenveen om punten op te halen

Almelo | Op het moment dat Jan de Jonge een contract als hoofdtrainer tekende bij Heracles Almelo kon hij niet bevroeden binnen twee maanden alweer terug te keren in het Abe-Lenstrastadion. Daar waar hij als speler, assistent-trainer, interim-hoofdtrainer en de afgelopen vijf jaar als hoofd-opleidingen werkzaam was. Morgen keert de vijftigjarige geboren Drent terug in Heerenveen met zijn nieuwe club, die met nul punten uit twee wedstrijden een valse start kende.

Sportzaterdag, 17 augustus 2013

Van Basten: hogeschoolvoetbal verbeteren

Heerenveen | Twee wedstrijden, zes punten. Vorig seizoen had sc Heerenveen zeven wedstrijden nodig om hetzelfde totaal bij elkaar te sprokkelen. Nu gaat het aan de vooravond van het thuisduel met Heracles eindelijk weer voor de wind. En mag er bij de huidige nummer drie dus eens over voetbal gesproken worden. Van Basten: ,,Lekker. Een heel andere situatie dan afgelopen jaar.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties