De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 17 augustus 2017.

Economiedonderdag, 17 augustus 2017

Reorganisatie op stapel bij FrieslandCampina

Amersfoort - Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat reorganiseren. Naar eigen zeggen kan het bedrijf na de ingrepen, die eind dit jaar afgerond moeten zijn, beter inspelen op marktontwikkelingen en beter innoveren. Of er banen verdwijnen moet de komende maanden blijken, maar FrieslandCampina sluit dat niet uit. De coöperatie heeft in Fryslân vestigingen in Dronryp, Gerkesklooster, Leeuwarden, Wolvega en Workum.

Regiodonderdag, 17 augustus 2017

Friese scholen zien niets in uitgelekt Wilhelmus-voorstel

Leeuwarden - Opnieuw lekte een plan van de onderhandelingstafel van het nieuwe kabinet uit. Scholen moeten meer onderwijs gaan geven in inhoud en betekenis van het Wilhelmus. Het Friese onderwijsveld vindt dit onzin.

Regiodonderdag, 17 augustus 2017

Vier gemeenten overwegen genderneutraliteit

Leeuwarden - De gemeenten De Fryske Marren, Heerenveen, Leeuwarden en Weststellingwerf denker erover na om genderneutrale aanspreekvormen in hun communicatie met burgers te gaan gebruiken.Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad. Van de 24 Friese gemeenten reageerden er zestien op de vragen van de redactie. Genderneutraliteit blijkt voor burgers en gemeenten in Fryslân overwegend een non-issue te zijn. De kwestie trok de afgelopen weken de aandacht toen de gemeente Amsterdam met een boekje vol ‘regenboogtaaltips’ voor ambtenaren op de proppen kwam, waarin regels voor aanspreekvormen staan die geen bevolkingsgroepen uitsluiten, bijvoorbeeld mensen die zich niet aangesproken voelen als bij de term ‘dames en heren’. De NS maakten kort daarop bekend binnenkort op genderneutrale aanspreekvormen over te stappen. Bijna veertig gemeenten in Nederland overwegen hetzelfde te doen.

Regiodonderdag, 17 augustus 2017

Vlieland vreest ‘doldwars’ excursievoertuig

Vlieland - De gemeente Vlieland is boos over het plan van een Texelse ondernemer voor het houden van excursies met een amfibievoertuig op de Waddenzee. De gemeente vreest dat de excursies negatieve gevolgen hebben voor met name de vogelstand.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties