De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 17 september 2003.

Agendawoensdag, 17 september 2003

Een overzicht va de culturele evenementen van 18 t/m 24 september 2003

Bijschriftwoensdag, 17 september 2003

Welkom

Soms gaan gesprekken onder de koffie er wel eens over. Wanneer sta je als mens goed in het leven?

Expowoensdag, 17 september 2003

Aldeboarn, Aldheidskeamer Uldrik Bottema: wisselexpositie van Reny Jonker-Watzema uit Lelystad: alles over de koe en een tentoonstelling van boerderijen in en rond Aldeboarn, t/m 30 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 17 september 2003

Tevredenheid troef…

Somberheid overviel de ganse natie, nadat de Majesteit was uitgesproken en toen haar minister van Financiën – ditmaal zonder zijn beruchte schaterlach – de rijksbegroting uit zijn koffer had gediept. Hun beider stemmen waren nog niet verstomd, of uit heel het Koninkrijk der Nederlanden laaide boegeroep op. Allerwegen klinkt het dreigen met demonstraties, het protestantenleger maak zich op voor acties en voor de gang naar het Malieveld.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Lezersavond ‘in moaie, gesellige jűn’

Ureterp - ,, In moaie, gesellige jűn’’ . Dat was het algemene oordeel van de ongeveer tweehonderd lezers van het Friesch Dagblad over de regionale lezersavond van hun krant.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Gronings geeft platteland extra charme

Groningen – Groningers maken veel te weinig gebruik van hun streekdialect. Terwijl juist de eigen taal de mensen op het platteland verbroedert. De Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG) gaat de komende jaren proberen om de Groningers meer Grunnegs te laten spreken. Het is een van de taken die consulent Nienke Vellema van de VKDG zich ten doel heeft gesteld.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Teleurstelling en boosheid over sluiting van basis

Vlieland – Personeel van de landmacht op Vlieland heeft gisteren boos en teleurgesteld gereageerd op de sluiting van de landmachtbasis. Op Vlieland verdwijnen 37 banen. De sluiting was voorzien, maar desondanks komt de klap hard aan.

Regiowoensdag, 17 september 2003

VEN: opslag vuurwerk bij Kollum onlogisch

Kollum – De Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland (VEN) wil geen vuurwerkopslagplaats in de Kollumerwaard bij Kollum. Ook de andere door het Rijk beoogde plek, Ulicoten in Noord-Brabant, is voor de VEN geen optie. Liever zien ze een centrale opslag in de Flevopolder.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Fennema naar Zuidhorn

Zuidhorn/Schiermonnikoog – Burgemeester Fennema van Schiermonnikoog wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Zuidhorn. De vertrouwenscommissie van de raad van Zuidhorn maakte gisteravond de kandidatuur van Fennema bekend. Oud-gedeputeerde van Drenthe De Vries-Leggedoor staat tweede op het verlanglijstje van de raad.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Leeuwarden wil daklozen aan het werk

Leeuwarden – Daklozen en verslaafden in Leeuwarden krijgen de mogelijkheid om wat bij te verdienen. De gemeente Leeuwarden begint een werkproject dat bezoekers van de opvanginstellingen stimuleert nuttig werk te doen.

Regiowoensdag, 17 september 2003

Detector-amateur vindt muntfibula

Jorwert – Het is altijd weer een spannend moment als de metaaldetector gaan piepen. Wat zou er in de grond zitten? Soms houdt het signaal hem voor de gek, als er een oud stuk ijzer in de grond zit, maar de laatste keer werd amateur-detector Klaas de Jong uit Sneek niet teleurgesteld. In een bult oude terpaarde in de buurt van Jorwert vond hij een zeldzame muntfibula. ,,Een broche uit de negende of tiende eeuw’’, vertelt De Jong.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2003

Kerken: solidariteit komt in het gedrang

Amersfoort - Veel van de maatregelen die de regering in de Troonrede en de Miljoenennota heeft aangekondigd, ondermijnen ,,de solidariteit van de sterken met de zwakken’’. Dat stelde de Raad van Kerken in Nederland dinsdag in een reactie.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2003

‘Slaap niet in in je weelde’

Drachten – In deze tijd van economische teruggang is armoede weer een hot item . De werkgroepen Arme Kant willen op de Zondag van de Armoede in oktober kerkgangers bewust maken van armoede in hun directe omgeving.

Weerwoensdag, 17 september 2003

Mistig

Vanavond en vannacht kan het opnieuw erg mistig worden bij een minimumtemperatuur rond 12 graden. Morgen zal de zon, na het oplossen van de mist, goed tevoorschijn komen. Het kwik komt te liggen rond 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties